?>

Tillit, tacksamhet & hoppfulla tankar

Precis som när den allra första snön kommer, eller när de första vårblommorna tittar fram, är det verkligen något speciellt när den där allra första frosten kommer.

Vi hade vår första morgon med frost här för två veckor sedan och det var så himla fint. Det är något med just frosten som alltid har fascinerat mig – miljontals små iskristaller som täcker marken och får hela landskap att gnistra. ♥

Hur som helst, när jag var ute och fotograferade den här morgonen blev jag helt tagen av landskapet, ljuset och dimman. Vart jag än vände mig, möttes jag av förtrollande vyer. Vilken otroligt vacker planet vi bor på ♥

Ofta när jag vistas i naturen fylls jag av ett enormt lugn. Det är som att alla tankar skingras – kvar finns bara förundran, lycka och total närvaro. Det och tacksamhet.

Tacksamhet för livet, för att vi har det så bra, för just den här magiska stunden och för att livet ibland tar oväntade vändningar.

För nästan exakt ett år sedan hade jag precis blivit sjukskriven för utmattning. Vi bodde fortfarande kvar i huset och jag hade en fast anställning. Det var verkligen en jobbig och omtumlande period.

Om någon hade visat mig bilderna från den här morgonen för ett år sedan och berättat om hur mitt liv ser ut idag, hade jag troligen börjat storgråta och inte trott på det.

Och om jag hade haft svårt att tro på hur mitt liv skulle utveckla sig ett år framåt i tiden, så är det ingenting emot hur overklig de senaste 5-10 årens utveckling skulle framstå för mitt 20- eller 15-åriga jag. Livet tar oväntade vändningar och det blir inte alltid som man tänkt sig – och kanske är det tur. Många gånger kan det bli mycket bättre än man någonsin vågat hoppas eller tro.

Vart vill jag komma med det här då? Jo, om något som framstod som overkligt för ett år sedan, är verklighet idag – betyder det ju att saker som känns långt borta eller rent av omöjliga idag, kan bli verklighet framöver. Är inte det en hoppfull och fin tanke?

Nothing is impossible, the word itself says ”I′m possible!”

– Audrey Hepburn

Blåklockor i oktober? Tydligen är inte ens det omöjligt.

Visst, livet är fullt av både toppar och dalar. Men på något sätt behöver vi både och. Utan dalarna, skulle topparna inte vara lika fantastiska och härliga. På samma sätt som det är en tröst att veta, att när man redan nått botten kan det inte bli sämre – bara bättre.

Nedanstående citat tycker jag är så himla fint och insiktsfullt.

”Every time I thought I was being rejected from something good, I was actually being re-directed to something better.”

– Steve Maraboli

Något som i stunden kan framstå som ett nederlag eller en motgång, kan i själva verket (med lite perspektiv) visa sig vara något riktigt bra. Det är också en tanke som gör mig varm inombords. För mig handlar det om att ha tillit till livet. Att lita på att allt ordnar sig till det bästa – om jag bara ger det lite tid, gör mitt bästa och har rätt inställning.

Jag tycker det är så spännande att höra vad ni som läser tycker och tänker. Ser ditt liv ut idag, som du trodde att det skulle göra för 1, 5 eller kanske 10 år sedan? Har något som till en början verkade dåligt, visat sig vara en ”blessing in disguise”? Lämna gärna en kommentar!

Önskar alla en riktig fin vecka, ta hand om er! Kramar ♥

Relaterade inlägg:

Vikten av att stanna upp
Meningsfullhet & lycka
Tiden är inne

Kommentarer
Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

4 thoughts on “Tillit, tacksamhet & hoppfulla tankar

 1. När den första frosten och den första snön kommer, ja då saknar jag att bo uppe i norr. För det blir inte riktigt samma sak här i södra Sverige. Jag kan inte bara springa ut genom dörren, ut till ett förändrat landskap – utan måste ofta först bara ta mig ut från stan. För oftast så betyder ju snö i en stad bara slask.

  Jag gillar också hösten. Även vintern, våren och sommaren. Och jag säger ofta att hösten är min favoritårstid men jag säger det då det är höst. Och så kommer vintern och då är det min favoritårstid. Samma sak med vår och sommar. Så nej, jag har nog egentligen inte nån favoritårstid utan gillar alla årstider på sitt sätt.

  Jag älskar det där citatet från Steve Maraboli. Har hört det nångång innan, tror jag, för det känns lite bekant. Men alltså, så himla bra sagt! Mitt liv idag ser inte alls ut som jag trodde att det skulle göra, varken för 10, 5 eller 1 år sedan. Samtidigt har jag nog aldrig varit en sån som föreställer mig hur allt ska vara i framtiden.

  1. Ja men precis, förstår hur du menar! Det låter ju toppen att tycka bäst om den aktuella årstiden – bra mycket härligare än att ständigt sukta efter en annan.
   Men eller hur, gillar verkligen också det citatet massor. Det låter klokt, föreställer mig att du lever mer i nuet då – vilket är sunt. Försöker också vara närvarande och leva i stunden, även om jag tycker om att fantisera och drömma om framtiden ibland.

 2. hello sandra, good post, made me think and reflect on some things, I am in a moment of my life nowadays to want things to change, for the better, we each have our stories, what you wrote inspires me to focus, if possible, to that change that I yearn for, the seasons to my most beautiful taste, personally, I like autumn and winter, something spring too, here where I live, is beginning the suffocating heat, to this must be added the altered and changed are the seasons, personally I am allergic to the heat and the sun of summers, I prefer the magic that have fall and winter, now if it is in good company, better still, between two we help to keep the magic of the heat, what better, very good blog, I wish the best to you, a hug from a distance, Fernando.

  1. Hi Fernando,
   I’m glad to hear that it inspires you! And yes, we all have our stories. Oh, well I can imagine that the heat can be troubling – although that’s not really a problem here (our summers are rarely that hot!) Thanks for your comment and I wish you the best to. Hugs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.