?>

Temamånader & innehåll – vad vill du läsa mer om?

Är det någon mer än jag som undrar hur sjutton vi redan kan vara inne i augusti? Jag förstår ingenting, vad hände egentligen!? Häromdagen när jag var ute och fotade lite på morgonen, kändes det nästan lite höstlikt ute. ? Men det var nog kanske vädret i kombination med att det är så extremt torrt i markerna nu…

Hursomhelst brukar ju månadsskiftena här på bloggen innebära att vi stämmer av föregående månads tema (i utmaningen mot ett mer hållbart 2018) och sätter tänderna i ett nytt.

Men denna månad är jag lite fundersam över det planerade temat och skulle gärna vilja få lite feedback från er läsare. ♥ Men mer om det här nedan, allra först tänkte jag bara lite kort stämma av föregående månad.

Avstämning – en månad utan sociala medier

Under juli låg ju fokus på att koppla ner – att begränsa tiden framför olika skärmar och på sociala medier. Hur har det då gått? Ganska bra ändå skulle jag säga. Visst, jag har svarat på några enstaka meddelanden på messenger, kikat på några tv-program och serier, samt skrivit en del inlägg hit till bloggen, men inte varit inne på varken facebook eller instagram under den här perioden.

Till en början blev jag nästan lite stressad av att ’inte ha koll på vad som händer’ och kände en ganska stark abstinens till just sociala medier. Men den släppte mer och mer, allteftersom dagarna gick. Målsättningen med denna månad var ju att bryta beroendet, att skapa en sund distans och minska ’behovet’ av att ständigt ha koll på och vara närvarande på sociala medier. Och det upplever jag har lyckats. Faktum är att det har varit otroligt skönt med en paus!

Trots att jag fick ’koppla upp mig’ igen igår (eftersom det var den första augusti) så dröjde framåt eftermiddagen/kvällen innan jag faktiskt gjorde det. Och då kände jag inte ens något jättesug efter det. Däremot var jag lite nyfiken på vad som hänt under tiden. Den känslan höll i sig i några minuter eller så, tills jag kom på mig själv med att scrolla allt snabbare i flödet. Jag kände hur stressnivån ökade, och fick nästan lite ångest.

Sedan stannade jag upp och noterade just detta, vilken effekt det hade på mig. Snacka om väckarklocka! Den här månaden var troligen precis vad jag behövde, och jag har bestämt mig för att max kolla av de sociala medierna en gång om dagen framöver.

Dags för en ny temamånad – eller?

Under augusti var tanken att vi skulle reflektera över resor och transporter, både till vardags och mer långväga. Att vi skulle se över våra vanor och utmana oss själva till att resa mer miljövänligt. Men, ärligt talat känner jag inte alls för det ämnet just nu. Jag har ingen inspiration överhuvudtaget!

En del av mig säger ”kör ändå, du har ju faktiskt ’lovat’ att du ska skriva om det ämnet nu”. Medan en annan del undrar över vad jag kan tillföra som ingen redan vet… Jag menar, det kan ju knappast ha undgått någon att fossildrivna transporter är problematiska, eller att vi i första hand bör försöka välja att gå, cykla eller åka kollektivt.

Så jag funderar på om jag ska skriva ändå (med risk för att det känns halvhjärtat) eller om vi helt enkelt ska hoppa över denna temamånad, och köra igen nästa månad. Alternativt om vi ska välja ett annat ämne för denna månad. Vad tycker ni?

Jag kan inte heller låta bli att fundera över upplägget framöver, eller rättare sagt nästa år (trots att det är ett tag dit). Ska jag fortsätta med temamånader här på bloggen? Vill ni komma med förslag på olika ämnen i så fall? Och ska vi bestämma årets samtliga teman i förhand, typ vid årsskiftet, eller välja dem allteftersom? Hmm…

Eller är det kanske rent av dags för ett helt annat upplägg? Till exempel att prova något nytt eller möta en rädsla varje månad? Berätta gärna vad ni tycker och tänker i en kommentar här nedan!

Förresten, är det något speciellt ni vill läsa mer om generellt här på bloggen? Ni var en hel del som verkade tycka att det var spännande att läsa om vårt torp, så det kanske blir mer om det framöver. Men i övrigt, vad vill ni läsa om? Minimalism och frivillig enkelhet? Träning och hälsa? Högkänslighet, utmattning och normer? Tips på böcker, dokumentärer eller hållbara produkter? Recept, odling och friluftsliv? Yoga, personlig utveckling eller (vågar jag ens skriva det ?) spirituella frågor? Alla tips och önskemål mottages tacksamt!

Hoppas ni har en underbar vecka allesammans! Kram på er ♥

 

Relaterade inlägg:

Yoga, meditation & hållbar livsstil
Att nå sina mål & drömmar
Trött på ideal, dieter & kroppshets
Pengar är tid

 

Kommentarer
Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

18 thoughts on “Temamånader & innehåll – vad vill du läsa mer om?

 1. Jag läser gärna om minimalism, personlig utveckling och spirituella frågor. <3 Men allt du känner för att skriva om är intressant. Och jag tycker absolut att du ska hoppa över temamånaden om du inte känner dig inspirerad!

  1. Tack snälla för din feedback och uppmuntrande ord! ♥ Vad skönt att du skriver det, det får nog bli så! (För det blir ju aldrig riktigt bra när man försöker tvinga fram något…)

 2. Mer frivillig enkelhet, tips, recept, torp, friluftsliv och yoga/ meditation/andlighet.
  Tycker det är dags för en månads paus! Inget krav på blogginlägg bara känna och reflektera på det som varit och låta vara . .
  Jag behöver iaf det, nog med utmaningar nu. .
  Kram!

  1. Tack så mycket för dina input! ♥ Förstår hur du menar, det låter klokt och bra.
   Kram!

 3. Jag tycker det kan vara minst lika inspirerande och föredömligt att ta en paus ibland. Det behöver vi alla se fler exempel på i vardagslivet. En pausmånad ger ju också mer utrymme för något helt annat att få plats i livet och i bloggen. Eller inget alls. Blir bra hur som! Själv funderar jag på att inreda ett ”mellanrum” istället för vardagsrum just för att ha ett utrymme för pausandet. Där ska inte finnas något speciellt att göra, mest vilosamma möbler och konst, kanske några inspirerande böcker och en hängmatta. Så får jag se vilka nya tankar som får plats att landa där!

  1. Men ååh, tack snälla för dina vänliga och kloka ord. ♥ Wow, gillar verkligen tanken med ett ”mellanrum” – det låter helt underbart!

 4. Jag har lärt mig mycket av din blogg, ser alltid framemot dina inlägg. Självklart ska du ta allt i din takt, med vad du orkar och känner för.
  Jag vill läsa mer om minimalism, frivillig enkelhet, recept och tips på hållbara produkter.

  1. Men åh vad kul att höra! Tack snälla, det värmer ♥ Och tack för din feedback på ämnen!

 5. Hej Sandra! Kör på det som kommer spontant istället. Får jag önska ämnen för inlägg blir det minimalism, recept på god vegetarisk mat, gärna spirituella, hsp, och gärna tankar du har i kontrast till hur du tidigare tänkt kring dom ämnen du har tagit upp i din blogg, alltså hur du har förändrat saker och ting och lever på ett annat sätt nu. Tack för att du finns och lyser upp en rätt så mörk vardag♡

  1. Hej Maria! Tack snälla för din feedback, och för dina vänliga o uppmuntrande ord ♥ Åh, tack för att du finns och tar dig tiden att skriva några rader. Hoppas din vardag blir ljusare framöver. Kram!

 6. Jag tycker absolut att du ska hoppa över/skjuta upp ämnet du planerat för nu – varför skriva om något du är oinspirerad inför? Tvång kan döda kreativiteten och ge skrivkramp.

  Inför nästa år; välj eftersom enligt vad du har lust med!

  Jag läser gärna mer om högkänslighet, utmattning, normer, personlig utveckling och ja, spirituella frågor låter spännande så varför inte? ?

  1. Tack, vad skönt att du skriver det! Kände lite samma sak, och visst tar ’tvång’ kål på kreativiteten.

   Bra idé, det låter klokt. Tack för tipset och dina input på ämnen! ??

 7. Hej och återigen tack för en bra blogg. Jag sållar mig till skaran som hittat din blogg p.g.a. intresse för minimalism, frivillig enkelhet och down shifting. Så det är sådant jag tycker bäst att läsa om. Jag följer en del amerikanska bloggar på temat ”frugality” men gillar också FIRE-rörelsen med amerikanska bloggaren Mr Money Mustasch i spetsen och våra svenska bloggare ”Onkel toms stuga”, ”Fantastiska farbror fri” eller varför inte ”fru efficient bad ass”. Sparsamhet ligger mig varmt om hjärtat eftersom det minskar konsumtionen men också eftersom det bidrar till större frihet ur många olika aspekter.
  Sandra, fortsätt skriva om det som du själv brinner för. Det är när människor brinner för något som man själv inspireras.

  1. Hej Jennie!
   Tack snälla för dina vänliga och uppmuntrande ord, för din feedback och tips på bloggar ♥ Absolut det har du ju helt rätt i, det blir alltid bäst när man fokuserar på det man själv brinner för – tack för påminnelsen!

 8. Oh jag älskar när du skriver om compact living o minimalism men oxå personlig utveckling o spiritualitet!!! Sen är det aldrig bra med tips på böcker o recept! ? kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.