?>

Stora förändringar i livet

För sex månader sedan påbörjade jag en resa som inneburit väldigt stora förändringar på många plan i livet. Det har framförallt varit en inre resa, även om den påverkat mycket även i det yttre.

Ärligt talat vet jag inte riktigt var jag ska börja… eller vilka bitar jag ska dela med mig av. Hur sätter man ord på saker och processer som man knappt själv förstår till fullo?

Nåväl, jag tänker att det lättaste är att berätta lite om de yttre förändringarna först, så får vi se hur mycket (eller lite) jag känner för att berätta om min inre resa framöver.

Till att börja med har jag hunnit flytta två gånger redan i år, och inom en vecka eller två så går flyttlasset igen. (Läs mer om bakgrunden till tidigare flyttar här och här.)

Sedan mars är jag hursomhelst inneboende hos en familj i Linköping, där jag hyr vindsplanet i deras villa. Det har varit (och är) en väldigt fin och lärorik upplevelse.

Älskar att kunna ligga o titta på stjärnorna på kvällen eller lyssna till regnet som smattrar mot takfönstren ♥

I samband med att jag flyttat så har jag för övrigt insett att alla mina ägodelar ryms i två personbilar!

Jag äger inte direkt några möbler eller liknande längre, och som det är nu behöver jag inte heller det. Vindsplanet jag hyr var möblerat sedan tidigare och i tiny houset kommer det i princip uteslutande att bli platsbyggda lösningar framöver.

Mer eller mindre allt jag äger…

Även om jag verkligen föredrar att bo på landet och att ha nära till naturen, så har det gått fint att bo i Linköping de här månaderna.

Turligt nog finns det ett litet naturreservat ett par hundra meter från huset jag bor i, så det har blivit många promenader där.

I övrigt är jag nu inne på slutspurten av den yogalärarutbildning som jag påbörjade i höstas. Det är till största delen tack vare den som det senaste halvåret varit så otroligt transformerande.

Det händer onekligen saker när man börjar möta sig själv på djupet…

Jag och min fina vän Atefeh, som också går utbildningen ♥ Framöver tänkte jag berätta mer om kundaliniyogan; varför vi bär vita kläder och huvudbonad till exempel.

Hursomhelst skrev jag tentan för hela utbildningen förra helgen. Det känns väldigt skönt att ha den avklarad, även om jag älskar att djupdyka i kundaliniyogan och allt vad den omfattar.

Bilder från ett privat litet yogaevent som jag & Atefeh anordnade för någon månad sedan, för att träna på att hålla elevklasser.

…Från det ena till det andra, så har jag träffat en kille också! En otroligt vacker själ ♥ Det var inget jag på något sätt planerat eller räknat med, men universum förde oss samman med de mest osannolika och synkroniserade händelser.

Till exempel så har vi alltså (på olika håll och helt omedvetna om varandra) planerat att bygga exakt likadana tiny houses! Med samma mått, samma utseende, material, installationer osv. Till och med planlösningarna var identiska (!) Alltså, vad är sannolikheten?

Det roliga är att jag skulle kunna ta hur många liknande exempel som helst. Så himla fint och häftigt på samma gång!

En annan sak som är himla fin, är känslan av att alltid ha känt en person trots att man nyss träffats. Eller snarare, när det känns som att man äntligen återförenas. Det öppnar upp för möten bortom masker och fasader… där man kan möta en annan människa på djupet redan från början.

Inspirationskollage till vårt tiny house.

Nåväl, om det inte redan lyst igenom texten, så blir det alltså inte två likadana tiny houses – utan ett gemensamt istället, vilket känns helt underbart!

Underredet är beställt och håller på att tillverkas just nu. Dörrar och fönster är på gång, liksom en del annat material. Så inom ett par veckor har vi förhoppningsvis alla ritningar klara och kan påbörja själva bygget ? Och självklart är tanken fortfarande att ni ska få följa hela byggprocessen här på bloggen!

Yes, det var en liten uppdatering om vad som händer i mitt liv just nu. Det roliga är att de saker jag berättat om här ovan, utgör toppen av ett (gigantiskt) isberg… Den största delen, är som oftast, inte lika synlig som toppen – och består som sagt av en inre resa. En resa som förändrat mitt liv fundamentalt. Men mer om det framöver, kanske.

Vad händer i era liv just nu? Går ni också igenom någon form av förändringar? Eller har du kanske några andra tankar eller funderingar? Lämna gärna en kommentar!

Hoppas ni får en riktigt fin helg allesammans! Ta hand om er ♥ Kramar


Relaterade inlägg:
Livet just nu – tiny house, yoga, flytt & förändring
Skilsmässa – frågor, svar & framtidsplaner
Kundaliniyoga & en inre resa
Pengar, normer & frivillig enkelhet

Kommentarer
Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

18 thoughts on “Stora förändringar i livet

 1. Men alltså! Blir så glad och lycklig för din skull när jag läser om de nya inslagen i ditt liv. Förändring är nog oftast rätt svårt, med allt det medför. Samtidigt så utvecklande, och här verkar det verkligen som att det håller på att leda till något gott. Roligt att yogautbildningen känns så bra och att du och din vän redan hunnit ordna ett event till och med!
  Det som värmde mitt hjärta mest var ändå att du verkar ha mött kärleken i en så fin människa. Verkligen häftigt att ni nästan synkroniserat er i tankarna kring tiny house-byggandet. Nog måste det ha varit meningen att ni skulle träffas just nu. Mycket väl förunnat!

  Här blåser också förändringarnas vindar, på sätt och vis. Har tillslut samlat kraft och mod i insikten om att en relation jag delat med en människa i några månader här på kursen måste övergå från romantik till enbart platonisk vänskap, av flera skäl. För att inte brytas ner mentalt på sikt, trots allt fint vi delar och känner. Och det tar tid att anpassa sig till det nya. Hitta en annan väg framåt tillsammans. Lättnad och separationsångest blandas och ibland tar den ena känslan över den andra.
  Vädret gör också sitt till. Känner mig alltid lite vilsen och olustig denna årstid, av oklar anledning. Försöker vara snäll mot mig själv och ge mig själv goda förutsättningar i denna tyngre tid. Rutiner i sömn, goda matvanor, skogsvistelser och konditionsträning. Samt djupgående samtal med människor jag har förtroende för. Och komma ihåg hur fantastiskt jag egentligen har det! Tillåta mig själv att vara deppig, men även påminna mig om vad som väntar när jag mår bättre.

  Tack för att jag fick skriva av mig, jag hoppas det var okej. Det lättade lite på trycket.

  Det gör mig i alla fall så gott att läsa om dessa fina saker i ditt liv! All lycka till dig fina varma Sandra! ??

  1. Tack snälla, vad gulligt av dig! Blir alltid så himla glad av dina kloka och fina kommentarer Lovisa, de värmer verkligen ska du veta ?

   Åh, det är alltid tufft att fatta den typen av beslut… och att anpassa sig till det nya, precis som du skriver. Hoppas och tror att allting kommer att lösa sig till det bästa! Det glädjer mig att du försöker vara snäll mot dig själv och tar hand om såväl kroppen som sinnet.

   Fint att det lättade lite på trycket, och självklart är det okej ?

   Tack så mycket, önskar verkligen dig detsamma! Kram på dig fina

  1. Åh men tack! Hade inte tänkt på det själv, men det har du ju helt rätt i ??

 2. Tack för uppdatering, gillar att följa dig här även om vi inte känner varandra. ☺️ Häftigt med all personlig utveckling och med nya pojkvännen, snart sambon. Så fint att ni känner det som att ni typ återförenas, som du skrev. Så kände jag då jag lärde känna en av mina bästa vänner. Det är väl därför det kan gå så fort framåt, från att inte känna varandra alls till bästa vänner eller som i ditt fall sambor. Gissar att du efter ditt äktenskap tagit slut hade tänkt dig och var nöjd med att leva som singel ett tag, vilket brukar vara klokt efter ett långt förhållande. Men så plötsligt händer det oväntade! ☺️ Och ibland är det bara rätt helt enkelt. (Tänker ändå att det kan vara påfrestande att bo flera i ett tiny house, som ju är just litet.) Lycka till med allt! ?

  1. Kul att höra, tack snälla! ? Åh vad härligt att du upplevt detsamma med en av dina bästa vänner. Ja men precis, det har du helt rätt i!

   Tack så mycket, önskar dig detsamma! ?

 3. Jag rensar bland mina ägodelar, på sikt hoppas jag att det leder till förändring/ar – och vad de nu blir får tiden visa.
  Vad spännande med ett minihus, jag ser verkligen fram emot att få följa processen.

  1. Åh vad härligt! Tror absolut att det kommer leda till positiva förändringar framöver ? Vad kul att du tycker det, tack snälla!

 4. Så spännande! Ska definitivt hänga med i tinyhouse-resan. Tycker sånt är så kul att se. Jag är inne i stadiet av livet där jag njuter av att kunna bjuda hem massor med människor utan att få det för trångt, kunna ha ett gigantiskt arbetsbord och en glasad altan att odla massa grönt på etc, men compact living har alltid haft och kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.

  1. Åh, vad roligt att höra! Det låter verkligen härligt ? Tänker att vårt behov av utrymme ofta varierar över tid, beroende på var vi befinner oss i livet – och det är så himla fint när man hittar det som passar en själv. I synnerhet när man dessutom kan njuta av och uppskatta det man har, precis som du verkar göra! ?

 5. hello Sandra, what a joy to read your publication, I understand when you say that it is not only an external trip, but internally as well, good that things are going well…

  and what a nice coincidence when you met your partner, who have similar interests, and this new personal project together…
  it’s good to know about you.

  greetings from afar.
  fernando

  1. Thank you Fernando for your kind and uplifting words. ? Yes indeed!
   Best regards

 6. Hittade precis hit och blir otroligt inspirerad av dina inlägg!
  Fylls med sån värme och hopp att känna igen mig i det du skriver.
  Tacksamhet!

  1. Ååh vad roligt att höra, tack snälla! Dina ord värmer verkligen ?
   Ha det fint!

 7. Vad härligt att läsa att det går så bra för dig! ?? Och jag känner igen känslan av att ha känt någon länge fastän man just träffats. Så kände jag när jag träffade min sambo, om några veckor firar vi 5 år tillsammans ? Vissa saker är helt enkelt menade ❤ Kommer bli spännande att se erat tiny house-bygge! Stort fortsatt lycka till! ?

  1. Tack så mycket! Ååh vad fint att höra ? Grattis i förskott! Visst är det så ? Kul att du tycker det, tack snälla! Ha det gott!

 8. Så härlig blogg! Och tusen tack för den fina förklaringen på min önskan (letat länge efter ordet) men du hittat den! En återförening med en jämlik som man nyss träffat men känns som man levt med hela livet. Så oerhört romantiskt och kärleksfullt <3
  Fortsätt blogga – den hjälper oss som fortfarande söker.
  (sökte efter inspiration om fengShui hus – och så fastnade jag i allt annat #braoha vetskap)

  1. Åh, tack snälla! Vad fint, förstår verkligen din känsla – både längtan och att få ord för något. Hihi vad härligt, tack snälla för dina vänliga och uppmuntrande ord ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.