Om Sandra

 

En blogg om välmående, enkelhet & hållbar livsstil

 

Hej! Jag heter Sandra Junhammar, är 30 år och bor på Österlen tillsammans med katten Sture. Jag älskar livet på landet och under 2020/21 byggde jag mitt alldeles egna lilla hus på hjul. Till vardags jobbar jag halvtid som byggnadsingenjör, på ett litet familjärt byggföretag.

Jag är en kreativ själ som alltid sökt efter en djupare förståelse och mening i tillvaron. Min längtan och drivkraft har länge varit att leva mer i samklang med naturen. Att skapa en livsstil som är hållbar både för mig och moder jord.

Även om jag egentligen inte är så mycket för etiketter, så tillhör jag den högkänsliga och introverta skaran. Så länge jag kan minnas så har jag känt mig som en udda fågel, men efter många år har jag äntligen hittat alltfler likasinnade. För det är onekligen utmanande att välja annorlunda, bryta normer och försöka gå sin egen väg.

Min fritid spenderar jag helst i naturen eller på olika kreativa projekt – jag älskar att skapa och återbruka saker! I övrigt är yoga, meditation och andlighet viktiga pusselbitar i min tillvaro. Jag är också utbildad yogalärare.

På denna sida delar jag med mig av alltifrån Tiny House-tips, till reflektioner om livet och glimtar från min vardag. Varmt välkommen hit! 

 

>> Sedan hösten 2021 skriver jag en DIY-artikel i varje nummer av tidningen Kloka Hem <<

 

Under 2018 utsåg Green Match mig till en utav årets 40 mest inspirerande röster för hållbarhet.

 

Några av mina mest lästa inlägg:
Ett enklare liv – att bo på liten yta
Hoppa av ekorrhjulet – mina tips & erfarenheter
Högkänslig, introvert & extrovert
Tankar kring att skaffa barn
Pengar är tid

 

Intervjuer & medverkan i media:

Kloka Hem, nov 2021
SVT Nyheter Jönköping, jul 2021
Expressen, nov 2018
Dagens Nyheter, nov 2018
– Podcasten Andra Sätt, jan 2018