?>

När livet tar oväntade vändningar

träd natur skog

Nej, ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig… Förra veckan gick flyttlasset igen för min del. Det blev flytt nummer fyra sedan årsskiftet – dvs inom loppet av knappt sex månader.

För att sätta det lite i proportion, så har jag tidigare flyttat tre gånger totalt under mina 27 år i livet… 2019 har onekligen varit ett händelserikt år såhär långt!

Nåväl, som jag nämnde i detta inlägg så träffade jag en kille för en tid sedan och tanken var att vi skulle bygga ett litet hus på hjul tillsammans. Nu blir det dock inte så.

Eller jo, det blir fortfarande ett tiny house men jag kommer att påbörja bygget själv, så får vi se vad som händer framöver.

Det komiska var att i samband med att vi kom fram till det beslutet, så visade det sig att underredet vi beställt blivit feltillverkat. Det var så brett att det enbart fick dras med en varningsbil framför…

Hursomhelst fanns det ju en mening med det också, eftersom jag nu har hittat ett begagnat (betydligt billigare) underrede att bygga på!

träd natur skog

Det fina är, att mitt i alla ändrade planer och omvälvande förändringar, så känner jag en enorm tillit. Jag vilar i att allting är och blir precis som det ska vara. Att jag är trygg och hållen.

Häromveckan fick jag det magiskt nog bekräftat, än en gång. Under ett samtal med en av mina tidigare arbetsgivare föll nämligen samtliga pusselbitar på plats – jobb, boende OCH en plats att bygga på, med tillgång till alla de verktyg jag behöver (!)

Tacksamheten och lättnaden efter det samtalet var enorm ♥ 

…Med det sagt, har den sista tiden onekligen varit väldigt utmanande på många sätt.

Som det är just nu känner jag inte för att gå in på några detaljer, men jag skulle ljuga om jag förnekade att jag känt väldigt mycket smärta och sorg på sistone.

Tack och lov att jag har yogan! Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan den… förmodligen inte alls.

Apropå yoga förresten, så har jag nu varit iväg på sista utbildningshelgen och är snart certifierad kundaliniyogalärare! Det känns väldigt fint, men lite sorgligt på samma gång – ja, att utbildningen är slut alltså. Den har verkligen varit djupt transformerande ♥

träd natur skog glänta

…Nåväl, sedan förra veckan är jag alltså tillbaka i mina hemtrakter kring Tranås. Min chef (numera tillika hyresvärd) driver både ett bygg- och ett fastighetsbolag här, så tanken är att jag ska börja jobba halvtid som byggnadsingenjör igen.

Och vid sidan om det kommer jag alltså bygga mitt lilla hus på hjul. Hoppas och tror att det kan bli riktigt bra!

Jag skulle gärna vilja komma igång och hålla någon eller ett par yogaklasser i veckan framöver också, om tiden och energin räcker till.

träd natur bark

För övrigt kom den här tanken till mig häromdagen:
Om någon för ett år sedan hade berättat för mig hur mitt liv ser ut idag, och vad jag har upplevt och gått igenom under den här perioden, så hade jag skrattat och inte trott på det. Alltsammans hade verkat så osannolikt… ja, rent av omöjligt.

Så nej, det blir verkligen inte alltid som man tänkt sig… Fast som tur är kan det bli väldigt bra ändå ♥ 

Relaterade inlägg:
Kundaliniyoga & en inre resa
Möt Lina som byggt & bor i ett Tiny House
Förändring & mentalt bagage
Glimtar från yogamattan

Kommentarer
Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

34 thoughts on “När livet tar oväntade vändningar

 1. Hej Sandra!
  Ville egentligen bara skriva och säga tack för en fantastisk blogg. Jag finner så oerhört mycket inspiration i den och sitter vissa kvällar med en kopp te och bara scrollar gamla inlägg. Jag har på många sätt ändrat mitt sätt att tänka (och i viss mån leva) och försöker än mer omsätta det i handling, och då är du en fin vägledare! Tack!

  1. Vad glad jag blir, tack snälla för dina vänliga och uppmuntrande ord! De värmer verkligen ? Ta hand om dig, kram

 2. Är bara så glad att få höra ifrån dig. Du har en enorm kraft inom dig. Du möter det som måste mötas,utan illusion. Det yser igenom dina ord. ?

   1. Åh, fint inlägg. Du är så modig och inspirerande.

    Jag vet inte vad jag vill göra i livet utom att må bra.
    Jag har ingen aning om hur jag ska ta mig dit, har kämpat väldigt hårt i många år. Livet äkan vara så förvirrande och frustrerande.

    1. Åh, tack snälla!
     Man brukar ju säga att en person som är sjuk bara har en dröm – och det är att bli frisk. Jag tänker att det är lite samma med att må bra. Hälsan och välmåendet är det viktigaste vi har, o när de sviktar spelar annat ingen roll.

     Det låter klokt och fint att din målsättning till att börja med är att just må bra. Kost, motion, yoga och meditation är viktiga faktorer för mitt välmående. Dessa saker har också lett till en större klarhet, det har blivit tydligare vad jag vill i livet. Kanske kan de sakerna hjälpa även dig?

     Sänder dig värme och styrkekramar ?

 3. Livet kan ta olika vändningar och gå upp till himlen och ner i dalarna.

  Det är kul att läsa att läsa trots motgångarna kommer det ljusglimtar och saker och ting faller ändå på plats.

  Hur känner du för gå tillbaka till jobbet? Tror du att du kommer fortsätta jobba halvtid även när tiny houset är klart?

  1. Visst är det så. Tack snälla!

   Det har varit lite blandade känslor, jag hade ju inte riktigt planerat det. Vissa drar nog en lättnadens suck över att jag ’rätar in mig i ledet’ igen… om än tillfälligt.

   Tanken är ju att tiny houset ska ge mig större frihet på alla plan. Men jag antar att vi får se vad som händer framöver, det blir ju uppenbarligen inte alltid som man har tänkt sig ?

   1. Jag tror att när tinyhouset är klart kommer du kunna fokusera på Yogan och arbeta med den istället för kontorsjobbet 🙂

 4. Universum tar hand om en och vägleder en på sätt man inte kan ana i förväg.
  Jag känner igen mig så mycket i det du skriver – hade mitt år av total förändring under 2017/2018 där jag omvärderade mycket i mitt liv.
  Men som du säger, jag kunde känna alla pusselbitar falla på plats även under den tyngsta perioden. För när det är meningen att förändring ska ske, då sker det med full kraft och har ingen tid att vänta! Och i efterhand inser jag hur mycket starkare och självständig det gjort mig.
  Ta hand om dig! Namaste ❤️

  1. Absolut visst är det så! Åh vad fint att höra, tack snälla för att du berättar om dina erfarenheter och delar med dig av dina kloka tankar ?? Instämmer och känner igen mig i det du skriver.
   Tack detsamma fina du! ❤️ Namasté

 5. Oj, låter som att du haft/har en mycket tuff tid! Men bättre ändå att ni kom fram till separata boenden (liv?) nu och inte då då ni hunnit bli sambos, så mycket enklare nu.
  Otroligt skönt att kunna vila i tillit till att det ordnar sig – och nu har ju det mesta löst sig mycket bra för dig vad jag förstår. ??
  Jag har senaste tiden känt mer tillit och det har funkat bra hittills. Just nu hoppas jag intensivt att ett jobb jag sökt ska bli mitt… vore en sådan lättnad och skulle förenkla och förbättra mit liv massor om jag fick det. (Har en timanställning i dagsläget på ett ställe där jag inte riktigt kan se mig jobba i längden.)

  1. Jo det har stundtals känts ganska tufft, men som tur är verkar det ljusna lite nu ? Vi var sambos en kort period, fast vi hann ju inte påbörja bygget av tiny houset tillsammans iallafall. Sen får framtiden utvisa om vi ska vara vänner, partners eller något annat framöver.

   Ja att kunna vila i tillit är verkligen fint, vad skönt att du också kunnat göra det alltmer. Ååh, håller verkligen tummarna för att du får jobbet! ?

 6. Vad skönt ändå om det känns som att alla pusselbitarna faller på plats! Längtar efter att känna den känslan, just nu känner jag mig osäker på var jag är och gör och osäker på var jag ska.. Men jag hoppas att känslan kommer till mig också så småningom! Tack för en inspirerande blogg!

  1. Ja verkligen! Förstår din känsla, hoppas och håller tummarna för att saker o ting klarnar och faller på plats för dig med snart! (För mig har yogan och meditationen minimerat mycket av den osäkerhet du beskriver. Kanske kan det hjälpa även dig?) Tack snälla! ?

 7. Nej livet blir sannerligen inte alltid som man tänkt sig. Men otroligt skönt att kunna känna tillit till att det kommer att lösa sig på bästa sätt ändå. Lycka till med allt!

 8. Du är verkligen en inspiration, du är en sådan kvinna jag hoppas mina små döttrar ska få som förebild en dag. Du är otroligt driftig, självständig, modig, smart, kompetent och mitt i allt upplever jag att du alltid har känslorna i handen framför dig, att de får vara med och ta en stor och viktig plats. <3

  1. Ååh blir helt rörd av dina vänliga ord, tack snälla du! De värmde verkligen ?

 9. Hej Sandra! tänkte testa kommentera här istället. Vill bara önska lycka till på din resa även fast allt inte går som man tänkt sig så tror jag ändå att det finns en djupare mening i det. Ska bli kul att följa din resa med yogan och bygget. Hoppas att vi ses snart igen!

  Kramar Sofia W

  1. Hej Sofia! Absolut det går ju fint ? Tack snälla! Det tror jag med, o vad roligt att du tycker det. Ja, vi får ta en fika när du flyttat till Tranås! ? Kram på dig fina

 10. hello Sandra, I think I understand what you are describing, and if, personally, I have always felt that I have done things that have not really contributed anything to me in life, circumstances and needs that each person has to, for some reason, personally pass in their lifetime…

  lately, I’ve been thinking about it, and it’s a very bitter feeling really, I’m not blaming anyone or justifying myself, but making ”line for the sum”, the result is not very satisfactory for me…

  when reading blogs like yours, as I said to someone, I find a kind of window, where I can see, perhaps, another horizon where cooler air comes in, inscription as well…

  I hope everything goes well in your life, it is not easy, but you can see that it is on the right track…

  a hug from a distance.
  fernando

   1. Hello Fernando,
    Oh, I’m sorry to hear that… Let’s hope that life treats you better from now on! ?
    Yes, it’s a beautiful thing that we humans can inspire eachother and contribute with new perspectives – merely help eachother grow and evolve, in so many different ways.
    Thank you, I wish you the best to!
    Hugs

 11. Nej herregudars, att man inte har en aning om vad som ligger ett år framåt i tiden är ju alldeles osedvanligt sant. Jag hade inte en endaste aning för ett år sen att jag skulle bli sambo i hus med kids istället för att bo singel i min lilla etta där jag skulle stanna kvar i flera år till!

  Men de senaste åren har liksom.. ja, jag vet inte, gett mig tilltro till att det ordnar sig? Hela livet kraschar runtomkring en och här sitter jag ett par år senare och är alldeles utmärkt bemedlad med vänner, kärlek och ett hem. Det visste jag ju inte heller då. Tilltro var det ja. I de mörka ögonblicken är det svårt att tänka sig, när man blir less och ledsen och trött, men ibland så löser det sig faktiskt. Till det bättre tillochmed!

  1. Tack snälla för dina kloka, insiktsfulla och varma rader! Det är något i sättet du uttrycker dig på… det fick mig att le och bli alldeles glad inombords ?

   Så himla härligt att höra att saker och ting fallit på plats för dig! Och visst löser sig det mesta, till och med till det bättre, precis som du skriver ?

 12. Hej!

  Tack för en fin och bra blogg som ger måna tankeställare! Jag håller just på att ”balansera om” livet för att kunna göra det jag älskar mest av allt, nämligen hästar och ridning. Tyvärr kostar just detta fritidsintresse en del pengar, så jag jobbar hårt på att få både pengar, tid och energi att räcka till. Din blogg ger energi, tack för det :-). Jag har bloggat om annat ”trams” tidigare, men nu fokuserar jag på privatekonomi vs hästliv, och hur detta kommer forma mitt liv framöver. Välkommen att titta in om du vill! Hälsningar från Louise

  1. Tack snälla! Vad fint att höra att du håller på och balanserar om livet för att kunna lägga mer tid och energi på det du brinner för ? Åh okej, vad spännande! Ska absolut in o kika ?

 13. Så inspirerande och fint att få följa dig. Tack! Och så härligt att läsa att du känner sån tillit till livet. Jag gör nog det också i grunden, men tycker att allt tar sån tiiiid att falla på plats ibland, och därför känner jag mig i svackor alldeles vilse och rådvill – gör jag rätt? Samtidigt, är vi ens här för att hela tiden ”göra” och ”känna” rätt?! Kanske är det helt rätt att känna sig vilse och tvivla ibland? Det är väl precis det som gör oss till människor egentligen. Sprickorna i oss. Precis som sorgen du skriver om.
  Livet är så otroligt mycket, en sån vindlande resa, så otroligt jobbig ibland, och andra gånger: alldeles underbar.
  Hursomhelst, tankarna for iväg.
  Ville mest tacka för din fina och inspirerande blogg, och skriva att jag är så glad över att läsa att du är på en bra plats i livet. Och att tiny house-projektet tuffar vidare!
  All lycka till och en varm kram till dig.

  1. Ååh tack snälla du för dina vänliga, kloka och uppmuntrande ord! ? Förstår precis vad du menar med att det känna sig rådvill och att saker o ting tar lång tid ibland. Tror du är helt inne på rätt spår – nämligen att det inte finns något rätt eller fel, eller snarare att det inte kan bli fel. Det finns en mening med allt. Och visst är livet en vindlande resa.
   Tack så mycket, och detsamma! ? Kram på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.