?>

Livet just nu – tiny house, yoga, flytt & förändring

Det händer minst sagt mycket i mitt liv just nu, på alla möjliga plan känns det som. Vilket är spännande, roligt och… en aning utmanande.

I det här inlägget tänkte jag hursomhelst berätta lite mer, om såväl tiny house-planer som min boendesituation och andra förändringar. Häng med vet ja’!

Boende

Sedan jag och min exman gick skilda vägar vid årsskiftet, har jag varit ’husvakt’. Lägligt nog hade jag släktingar som var bortresta några månader och kunde därför bo i deras hus, som annars skulle stått tomt under den här perioden.

Nu kommer de snart hem, så om ca 10 dagar flyttar jag upp till Linköping igen. Tanken är att jag ska hyra vindsplanet hos en barnfamilj, tills mitt tiny house är klart. Det känns fint och spännande att testa på livet som inneboende under en period! Tror det kommer bli superbra, familjen jag ska bo hos verkar vara himla gullig. ♥

Yoga, meditation & personlig utveckling

Som tidigare nämnt, håller jag på och utbildar mig till yogalärare. Det innebär bland annat en hel del självstudier, ett dagligt yoga- och meditationsutövande, samt att jag med jämna mellanrum åker iväg på utbildningstillfällen.

Nu i helgen var jag tex på vit tantra** i Stockholm, vilket är en obligatorisk del för att bli certifierad kundalini-yogalärare. Det var en annorlunda, fin och intensiv upplevelse att meditera med 500 andra människor såpass länge. (Vi började vid 9 och höll på till kl 19… men med pauser såklart!)

** Vit tantra = meditation, röd tantra = sex och svart tantra = manipulation.
I kundaliniyogan ingår enbart vit tantra.

Kommande helg ska jag för övrigt iväg igen, för femte kurstillfället på utbildningen. Men vad jag egentligen skulle komma fram till, var att den här typen av intensivt arbete (på ett personligt-, energi- och känslomässigt plan) verkligen påverkar livet fundamentalt, på så många områden. Samtidigt resulterar det ofta i att man utvecklas enormt mycket.

Jag upplever bland annat en ökad medvetenhet och närvaro, samt större tillit och ödmjukhet. Det har även kommit upp en hel del obearbetade saker och känslor – vilket varit tufft, fint och frigörande på samma gång. Jag märker också hur jag blir alltmer medveten om såväl präglingar som tankestrukturer. Det är väldigt intressant, och jag kommer på mig själv med att allt oftare ifrågasätta och syna ’sanningar’. De är inte alltid så sanna som vi tror/får lära oss att de är…

Bild på fina Atefeh och mig, från ett tidigare kurstillfälle. Framöver funderar jag på att skriva ett inlägg där jag berättar lite mer om kundaliniyoga och besvarar vanliga frågor. Som varför det är en rekommendation att bära vita kläder och någon form av huvudbonad till exempel.
Boulder Tiny House, från Rocky Mountain Tiny Houses.

Tiny House

Det är ganska många som frågar hur det går med mitt tiny house, och svaret är: framåt! Jag håller på för fullt med planeringen. Det är ganska mycket att tänka på och många bitar som behöver falla på plats. Dels praktiska saker, men också annat runt omkring.

Jag har funderat en hel del över mina behov, skissat och klurat på olika lösningar, sökt inspiration, letat efter material och kontaktat företag med samarbetesförslag och så vidare. Vissa saker har fallit på plats, andra saker är på god väg, och resterande landar förhoppningsvis framöver.

Boulder Tiny House, från Rocky Mountain Tiny Houses.
Några grova skisser/första utkast på mitt tiny house. (Rätt material, färger osv är ännu inte inlagt)

Livet i stort

I övrigt känns det som att jag försöker jonglera med väldigt många bollar just nu. Utöver yogautbildning, tiny house, flytt och personlig utveckling, så har jag ju bloggen och alla vardagliga åtaganden. Dessutom klurar jag lite på de ekonomiska bitarna och jobb. Plus att jag såklart vill äta bra, träna och finnas där för nära och kära på olika sätt.

Det känns lite som att jag befinner mig i en orkan. För det mesta lyckas jag hålla mig i dess mitt (där det är lugnt och harmoniskt trots att det snurrar runt omkring), men emellanåt tappar jag fästet och sveps med i virvelvinden… Nåja, det är okej. Jag är okej.
Allting är och blir precis som det ska vara.

Avslutningsvis kan jag bara nämna att jag känt ett väldigt starkt motstånd till sociala medier på sistone, och därför inte varit så aktiv eller närvarande som jag brukar… Det blir helt enkelt för mycket intryck för mig just nu, och jag har noterat att scrollandet genom de oändliga flödena gör mig stressad.

Nåväl, nu är jag nyfiken på vad ni tycker och tänker! Är det fler som går igenom stora förändringar just nu? Känner ni igen er i min känsla kring sociala medier? Eller har du kanske några andra frågor eller funderingar? Lämna gärna en kommentar!
Vill ni att jag skriver ett inlägg om kundaliniyogan framöver förresten?

Hoppas ni har en riktigt fin dag allesammans! Ta hand om er ♥ Kramar


Ps. Har du överblivet byggmaterial (tex fönster, dörrar, virke, osv) som du vill bli av med/sälja till en billig penning? En 6-8 m lång balvagn/släp/trailer till övers? Eller kanske tips på företag som kan vara intresserade av ett samarbete? Kontakta mig gärna!

Relaterade inlägg:
Skilsmässa – frågor, svar & framtidsplaner
Ett enklare liv – att bo på liten yta
Möt Lina som byggt & bor i ett Tiny House
Kundaliniyoga & en inre resa
Glimtar från yogamattan

Kommentarer
Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

24 thoughts on “Livet just nu – tiny house, yoga, flytt & förändring

 1. Vilken spännande tid du har framför dig med utbildning, flytt och tiny hus bygget!
  Jag klurar en hel del på vad jag ska göra, vill ändra inriktning i arbetslivet men vet som inte hur eller till vad. Jag älskar det kreativa men behöver även ett lugn. (Tips mottages tacksamt ?)
  Jag har också börjat tänka i samma banor som du kring sociala medier, eller instagram, känner att det tar för mkt fokus med allt skrollande men vill samtidigt ha koll på vissa och samtidigt inte ”avfölja” någon. ?
  Stort lycka till med allt!
  Vänligen
  Veronica

  1. Ja verkligen!
   Åh okej, vad spännande! Mitt tips är nog att fundera lite mer över vad du tycker är roligt och vad du är bra på, men också att ge dig själv tid och utrymme att verkligen känna/lyssna inåt. Då kommer det nog klarna vad som känns rätt för dig ?
   Eller hur, förstår precis hur du menar. Lite klurigt det där.
   Tack snälla, önskar dig detsamma!

 2. Ja, det är förändringar på gång i mitt liv också. Precis idag blev det klart att jag och min sambo inte kan bo kvar i huset vi hyr då vår hyresvärd ska flytta in där. Så framåt maj så måste vi flytta, vilket känns både skönt (då vi vill ha något eget) och lite skrämmande då vi inte vet vart vi kommer att bo om några månader. Men jag vet att allt kommer att lösa sig.

  Vill absolut att du skriver mer om kundaliniyoga framöver!?

  1. Åh okej, förstår den lite tudelade känslan. Absolut! Håller tummarna för att ni hittar ett boende ni trivs med ?

   Vad kul att höra!

 3. Vad spännande att få läsa om allt som händer i ditt liv just. Kul att du kommer tillbaka till Linköping.
  Jag känner också att det blåser lite väl mycket nu men det lugnar väl snart ner sig hoppas jag.

  1. Vad fint att du tycker det! Ja, det blir nog bra tror jag.
   Åh okej, håller tummarna för det och hoppas att allt löser sig till det bästa.

 4. Det borde heta o-sociala medier, för det är det som det leder till – ett osocialt och olyckligt liv! Jag har nyligen lämnat facebook, har aldrig haft twitter och är bara på instagram några gånger i veckan, samt läser sporadiskt nyheter och försöker undvika scrollande. Jag har styrt om mina vänner till email, gamla hederliga SMS och att träffas på riktigt… (vilket ingen av dem egentligen protesterat mot! 🙂 ). Att följa folk som dig funkar fint genom en blogg eller podcast tycker jag, med inlägg då och då, det behöver inte vara full aktivitet dygnet runt på alla möjliga appar. Jag tror du gör rätt som drar ner på scrollandet och sociala medier, för din egen skull! Too much information… Jag tror man har en vishet inom sig som duger gott för guidning, man behöver inte alltid söka svaren i den yttre världen ochhos andra människor.
  I mitt liv är det också förändringar; jag har nyligen slutat ett fel-för-mig och dränerande jobb och lever just nu i en ledig avkopplande bubbla på sparade pengar, medan jag håller på att starta eget, och fundera över vad jag egentligen vill lägga min kraft och energi på i livet – i synnerhet när det kommer till vad man ska försöja sig på, men även generellt. Jag tar t.ex. en kvällskurs i astronomi bara för att vidga mina vyer. 🙂 Så det känns lite läskigt men också spännande just nu, och som en extra boost att ta ansvar för sitt liv fullt ut och inte bara ”följa systemet och göra som alla andra”.
  Så, stay strong and true to yourself! Kram 🙂
  PS. Spännande att läsa om tiny house, keep us posted.

  1. Haha, ja det har du rätt i! Vad skönt, har faktiskt heller aldrig haft twitter och kollar bara nyheterna (väldigt) sporadiskt. Fint att du uttryckt det till dina vänner och att de är okej med det. ?

   Vi verkar tänka väldigt lika i dessa frågor! Ååh vad fint, låter som en spännande tid. Grymt ju, heja dig!
   Tack snälla, och detsamma! Kram

   Ps. vad kul att du tycker det, självklart! ?

 5. Åh Sandra, ja ditt liv verkar sannerligen innehålla många utvecklande moment just nu. Jag befinner mig på ungerfär samma plan och vet att det både kan vara utmanande och spännande samtidigt. Låter såå roligt med dina Tiny house-planer! Känns verkligen som en bra boendelösning, och jag kan tänka mig att du får väl användning av dina erfarenheter från byggbranchen nu när du designar eget! ?

  Läser för övrigt gärna ett inlägg om Kundaliniyoga! Har hört fler som anammat denna yogaform.

  Stor kram till dig! ?

  1. Fina Lovisa! Tack för dina vänliga och uppmuntrande ord, de värmer. Häftigt att du befinner dig på ett liknande plan, o du har verkligen helt rätt i att det kan vara både spännande och utmanande på samma gång. Åh, vad kul att du tycker det! Ja, jag tror att det kommer bli riktigt bra, och visst är det så.

   Vad roligt! KRAM på dig ?

 6. Jag kan verkligen känna igen tröttheten på sociala media. Har själv blogg och tillhörande kanaler som ”måste” underhållas. Älskar bloggformatet, men ibland funderar jag på om man målat in sig i ett hörn där tekniken och Internet har en i sitt grepp. Har också börjat reflektera över att den här branschen är en väldigt sårbar sådan, vi är ju helt beroende av el och Internet, inte bara för oss själva utan för alla som följer oss.

  Apropå det så började jag se SVT’s serie ”Nedsläckt Land”. Rekommenderar!!! Ett experiment som går ut på att hela landet blir strömlöst under 12 dagar. Tänker själv på det där en del, om krisen kommer. Klarar jag och min familj oss? Hur är det för dig med ett tiny house, har du ens plats för reserver av t ex vatten och mat? Alternativ värmekälla? Vore så roligt om du ville skriva ett inlägg om sådant! Typ ”om krisen kommer och att bo i tiny house”! 😀

  Kram!
  Johanna

  1. Förstår precis hur du menar. Absolut visst är det så, tänker att det är många brascher som är väldigt beroende av el och internet idag… Ja jag har hört talas om serien och tänkt se den, men inte riktigt kommit dit ännu. Men tack snälla för att du tipsar! ?

   Spännande frågor och tankar. Generellt upplever jag att många som väljer att bygga/bo i tiny houses har ett off grid- och lite självförsörjar-tänk om du förstår hur jag menar? (Och därmed förmodligen är mer förberedda än många andra.) Det gäller såklart inte alla, men ganska många. Ska absolut klura lite på ett sådant inlägg framöver!

   Kram

 7. Hej! Mycket spännande på gång! Fina skisser också, får jag fråga vilket program du använder för att rita ditt Tiny House?

  1. Hej! Jaa, verkligen. Tack! Absolut, jag ritar i ett program från Autodesk – Revit Architecture heter det. ?

 8. Hej!
  Jag trillade in på din sida av slumpen när jag ville få en dos av Tiny-house bilder etc. Bara äääälskar hela alltet med detta boende o gratulerar dig till ditt nya äventyr.
  Jag är mer än dubbelt så gammal som du och har pga sjukdom inte riktigt ork eller ekonomi till att bygga eget så jag tittar och fantiserar. Fast med lite jä..ar anamma vill jag tro att det skulle gå ändå. ?
  Ett av de större problemen tycks vara var man kan ställa sitt hus. Finns visst regler om hur man bygger och har man en tomt måste den bebyggas. Hur har du fått till den biten? Ja, som du ser tänker jag fortfarande som om det skulle bli av …. man vet ju aldrig vad som händer så skadar inte att höra hur andra gjort. Ser fram emot att följa hur ditt boende blir till även om jag också är inne i en tid med techlash. Ett tveeggat svärd om något.
  Det finns inga krav på skrivande/läsande/delande mer än de vi själva sätter på oss eller varandra så gör det du kan med glädje så blir jag glad att läsa/titta när det än blir.
  Tack för många andra kloka texter om mångt och mycket där jag också delar ditt tänk. Fortsätt inspirera och engagera oss i din takt och lycka till! ???

  1. Hej!
   Åh, vad roligt att höra att du också älskar tiny houses ? Hoppas och tror att du (trots omständigheterna) också kan bygga/bo i ett litet hus på hjul framöver! Tycker det är fint att du skriver/tänker att det kommer att bli av framöver – är övertygad om att vi till stor del påverkar vår tillvaro med dem. Absolut, du har helt rätt i att det finns en del regler och lagar att förhålla sig till när det gäller uppställningsplatsen. Det finns lite olika alternativ, tex 1) parkera inom planlagt område som attefallshus 2) flytta oftare än var 3:e månad 3) stå på en camping 4) söka bygglov för uppställningsplatsen. På några platser runt om i Sverige finns det även områden där de sökt bygglov för att få parkera flera tiny houses i nära anslutning till varandra, det skulle kunna vara ytterligare ett alternativ. I dagsläget vet jag ännu inte vilken variant det blir för mig.
   Tack snälla för dina vänliga och uppmuntrande ord, de värmer! ?

 9. Hej! Jag har nyligen hittat din blogg och är så fascinerad av din vilja och ditt ”go”, Mycket inspirerande. Jag kommer att följa dig, dina tankar och vägar du väljer/hamnar på. Jag är nyss fyllda 60, förskollärare och sjukskriven pga utbrändhet sedan maj 2019. Går i samtalsterapi och medicinsk yoga som känns som ”mat”/påfyllnad av energi till själen, men är samtidigt väldigt skrämmande fyllt med sorg. Vill nåt annat nu, nyskild sen ca ett år tillbaka, har ett litet hus på ca 60 kvm på ”landet” med liten trädgård, stort intresse för insektsvänliga växter och kört stenhårt på det. Har även byggt bi-hotell (kallar det själv för insektshotell). Har googlat ihjäl mig på tiny house och på husbilar alternativt att bo kvar (går ju aldrig att bortse från ekonomin). Behöver inspiration och behöver människor som vågar testa! Själv känner jag mig så feg/rädd att göra något ensam på egen hand. Har ingen att fråga eller be om hjälp om jag vågar ta steget (ett steg som jag ännu inte vet något om). Så glad att jag hittade din blogg! Stort tack! Mvh Hilda

  1. Hej! Åh vad fint att höra, tack snälla för dina vänliga och uppmuntrande ord – de värmer ? Det låter onekligen som att det händer mycket i ditt liv med.
   Fint att du hittat yogan! Upplever också att den ger fin energi och är läkande på många plan.
   Vad spännande! Hoppas och håller tummarna för att allt löser sig till det bästa. Dels att du får återhämta dig ordentligt, men också att du får den nystart och det boende du längtar efter ? Tack för din fina kommentar. Önskar dig allt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.