?>

En helt vanlig onsdag

…ringer klockan vid 04:45, men idag är jag trött så jag ligger kvar en stund och mornar mig. En halvtimme senare går jag upp, dricker ett stort glas vatten och smiter in på toan.

Min kelsjuka katt springer kring benen och jag är nära att snubbla över honom flera gånger, innan vi till slut hittar till yogamattan båda två. Eller ja, han hinner alltid först och väntar där på mig, för att sedan ligga precis intill mig under hela sadhanan.

När klockan är sju har jag hunnit med ett yogapass, en stunds avslappning och meditation – och är redo att möta dagen. Dags att fixa frukost och göra sig i ordning!

Favvofrukost: gröt gjord på müsli, kryddad med kanel, kardemumma, gurkmeja och salt, samt toppad med frukt, bär och jordnötssmör.

Kring 7:45 går jag till jobbet och är på plats fem minuter senare (yes, det är nära och bra!)

Som tidigare nämnt jobbar jag alltså halvtid som byggnadsingenjör, och har valt att fördela tiden på tre dagar. Så tisdag-torsdag jobbar jag mellan 8-16.

Några sneakpeaks från mitt jobb. (Och nej, bilderna är inte tagna under arbetstid)

Eftersom företaget jag jobbar på är litet, så är arbetsuppgifterna ganska varierande. Jag ritar en hel del i cad och revit, tar in offerter, beställer material och liknande.

Sen blir det en del kontakt med kunder/beställare och leverantörer, samt ett och annat byggmöte. Ibland går jag även in och täcker upp lite i dotterbolaget som äger och förvaltar fastigheter. Och så är tanken att jag ska sköta företagens hemsidor framöver.

Vid 9:30 har vi frukost/fika. Jag dricker vanligtvis en kopp té och tar ibland en frukt, beroende på hur stadig frukost jag ätit.

Vid tolv kilar jag hem för att äta lunch. Det är ganska skönt att få lite luft och miljöombyte mitt på dagen tycker jag.

Ibland lägger jag mig faktiskt en stund på sängen och gosar med katten när jag har ätit, men idag valde jag att ta en kort promenad i närmsta park istället – så härligt!

Det känns skönt att röra på kroppen och få lite dagsljus, eftersom mitt jobb för det mesta är ganska stillasittande och inomhus.

Till klockan 13 är jag tillbaka på kontoret igen, för att jobba fram till 16.

Därefter kilar jag hem för att äta, duscha och förbereda inför min yogaklass som börjar vid 18:30.

Rågbröd med jordnötssmör och äpple är så gott! Avnjuts gärna tillsammans med en kopp té, några dadlar och senaste numret av Kloka Hem.

Lyxigt nog ligger yogalokalen precis i huset bredvid, så det är kanske femton meter från dörr till dörr. Väldigt praktiskt! (Är såå tacksam ?)

Såhär ser det ut innan jag fixat iordning lokalen…

…och såhär ser det ut efter! (Jag plockar alltså grejerna fram och tillbaka inför varje tillfälle)

Min yogaklass börjar som sagt vid halv sju och håller på till åtta, men jag brukar vara på plats nästan en timme innan för att hinna förbereda och landa ordentligt innan eleverna kommer.

Ofta pratar vi lite efteråt, plus att det såklart tar en stund att plocka ordning även efter klassen, så klockan brukar vara någonstans runt halv nio – kvart i nio innan jag har hunnit landa hemma.

Väl hemma brukar jag byta om och sedan göra en kopp guldmjölk (tro mig, man vill inte ha vita kläder på sig när man gör golden milk, gurkmejan i den kryddiga drycken ger fläckar som är extremt svåra att få bort…)

Hursomhelst, runt nio tog jag min kopp med guldmjölk och satte jag mig vid datorn för att skriva ihop det här inlägget.

I skrivande stund har klockan hunnit bli halv elva och det är därmed hög tid att sova, eftersom morgondagen ser ut ganska exakt som idag.

Enda skillnaden är egentligen att jag åker till Linköping för att gå på en yogaklass istället för att hålla en egen. Vanligtvis är jag hemma runt halv tio-tio på torsdagar, så det blir ganska långa dagar. Samtidigt älskar jag yogan och den ger mig mycket energi, så hittills har det gått fint.

Jag brukar också tillåta mig själv att ta det lite lugnare under fredagen/helgen för att landa efter veckan.

Yes, så ser mina onsdagar (och torsdagar) ut just nu. Fick frågan för en tid sedan om jag kunde skriva just ett sånt här inlägg där ni får följa mig en helt vanlig dag, och självklart fixar vi det.

Hoppas ni har en riktigt fin vecka allesammans! ? Som alltid får ni väldigt gärna lämna en kommentar om ni har några frågor, tankar eller funderingar. Kram på er!


Relaterade inlägg:
En dag i mitt liv
Utmattning & vägen tillbaka
Bli (kli)matsmart – 5 enkla tips
3 x Yogatips
Det är svårt att hålla sig frisk & sund i ett sjukt samhälle


Kommentarer
Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

24 thoughts on “En helt vanlig onsdag

 1. Yes!! Älskar precis sådana här inlägg där man får hänga med dig ”bakom kulisserna”.
  Så spännande att se vad du gör om dagarna. Inspirerande!

  Tycker tanken om att jobba så där tre dagar i veckan låter väldigt tilltalande. Stimulerande, skapar struktur och ett sammanhang, samtidigt som det säkert finns tid och utrymme över för så mycket annat man vill göra i livet, eller bara vila och reflektion. Håller också med om att det är väldigt skönt att ha möjligheten att åka hem och äta/pausa på lunchen. Ger mig en helt annan känsla av frihet.

  Alltid fint att läsa dina inlägg Sandra. Det gör mig lugn och fylld med positiv energi.
  Kram på dig fina du! <3

  1. Ååh vad roligt att höra, tack snälla Lovisa!
   Ja men precis, det har du helt rätt i. Absolut, visst är det så!
   Tack fina du, blir alltid så glad av dina varma och uppmuntrande kommentarer! Kram på dig ?

 2. Detta låter som en skön vardag tycker jag. Vilka fina miljöer du vistas i, och ditt halvtidsjobb verkar spännande och kreativt. Hur blir man byggnadsingenjör? Vad har du gått för utbildning?

  1. Ja det känns bra! ? Man läser tre år på högskola, jag har läst ’Byggnadsteknik med inriktning mot byggnadsutformning & arkitektur’ i Jönköping.

 3. Hej Sandra!
  TACK, önskade mig också ett sådant här inlägg från dig, visste bara inte om det innan. ^_^
  Det där kala rummet för yogaklassen, tänkte att oj så deppig lokal… men du lyckades verkligen få den att stråla med bara några få ting. Älskar sådant.
  Undrar hur tusan du fixar att gå upp 04:45 och ändå vara uppe såpass sent? Jag går upp kl 06 dagligen och får jag inte sova apsalut senast kl 22 känner jag verkligen av det dagen efter. Å andra sidan gör jag inte vad du gör om morgnarna som yoga och meditation. Hoppas kunna skapa liknande vanor en dag när jag kan smyga upp utan att barn vaknar. Sover du bra? 🙂 TYcker det är så intressant med andra människors vanor i vardagen. 😀

  1. Hej Johanna!
   Hihi, vad roligt att höra ? Tack snälla, ja det är fint att så små medel kan göra stor skillnad. Rökelse och mysig musik gör också mycket för stämningen (även om det såklart inte syns i bild).
   Jag förstår dig, behöver också 7-8 timmars sömn egentligen men snittar nog 6-6,5 timme de dagar jag jobbar. Men det funkar tack vare yogan och att jag kan sova mer övriga dagar i veckan. Ja jag sover bra, är ofta så trött att jag slocknar direkt när jag lägger mig och vaknar först när klockan ringer… ? Tack för dina fina rader. Kram

 4. Tänk så väldigt intressant att läsa om någons vardag, ofta läser man ju mest om sånt som står ut från den och vardagar är ju ändå oftast de flesta dagarna i våra liv. Tack för inblicken i just din vardag.

  1. Fint att du tycker det, absolut det har du rätt i. Tack för dina vänliga och uppmuntrande ord ?

 5. Åh ❤
  Vilken fin dag. Jag vill verkligen vara så närvarande som du verkar vara i din dag.

  Vad gör du för meditation en vanlig dag?

  Vet du någon meditation som är lugnande (främst på huden) och hjälper kroppen läka, öka motståndskraften, höja immunförsvaret? Något sådant?

  Använder du en meditationskudde? Vad för någon isf?

  Kram

  1. Åh, vad fint att höra ? Tack för din kommentar!

   Det varierar en del, men jag gör i princip uteslutande meditationer från kundaliniyoga-traditionen. Just nu alternerar jag bla. mellan ’Meditation for a Calm Heart’, ’Meditation for Prosterity I’ och ’Healing with the Siri Gaitri Mantra’.

   Ja det finns ett stort utbud, du hittar en massa meditationer och yogapass här: https://libraryofteachings.com (använd sökrutan och klicka i ’kriyas’). Du kan tex söka på ’meditation healing’ eller ’meditation immune system’.

   Ja, jag har en halvmåneformad meditationskudde från Yogi Raj (modell Cresent) den syns på lite avstånd i bilden från yogalokalen här ovan ?

   Kram!

  1. Absolut! Först gör man gurkmeja-pastan genom att blanda: 3 msk gurkmeja, 3 tsk kanel, 3 tsk kardemumma, 1,5 tsk svartpeppar, ev. en uns vaniljpulver och 1,5-2 dl vatten. Låt sjuda i ca 8 min tills pastan har en bra konsistens (tillsätt ev mer vatten/gurkmeja för att göra tunnare/tjockare). Förvara pastan i en tätslutanade burk i kylen, håller ca 5 dagar.

   För att göra själva guldmjölken (1 port): ta ca 1,5 tsk av pastan + ca 2 dl valfri mjölk (jag kör oatlys iKaffe för krämigare konsistens) söta ev med lite honung/agavesirap. Går också addera en liten klick kokosolja om man vill. Klart!

   1. Använder du gurkmejapasta till annat också? Den burk du har är ju enorm. Eller dricker du väldigt många koppar om dagen?

    1. Nej jag brukar bara göra guldmjölk på den, men dricker ofta två stora koppar om dagen (när jag väl har pasta i kylen). Går såklart fint att göra halva eller 1/3 av receptet också om man vill, eller bjuda nära o kära ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.