?>

Dags att sänka ambitionsnivån?

Jag vet inte hur många halvfärdiga blogginlägg som ligger i min utkast-mapp just nu, men det är ett gäng kan jag säga. Jag har satt mig ner många gånger och börjat skriva, men inte haft tillräckligt med tid för att göra klart inläggen.

När en lucka väl dykt upp och jag tänkt färdigställa inlägget har i regel en eller ett par veckor passerat – och då känns inlägget som jag tidigare påbörjat inte längre lika aktuellt eller inspirerande. Så då har jag istället börjat med ett nytt, som inte heller blivit färdigt… och sedan har det fortsatt så.

Bland alla utkast finns exempelvis ett halvfärdigt inlägg från Paris, i samband med att jag var på Yogafestivalen i Frankrike i somras…

Jag vill gärna att innehållet här på bloggen ska hålla en viss nivå, och har därför låtit bli att publicera inlägg som jag inte är helt nöjd med. Men kanske är det så att jag behöver sänka kraven och min ambitionsnivå en aning?

Är det inte roligare att faktiskt publicera kortare/enklare/mindre genomarbetade inlägg, än att inte dela något alls? För som livet ser ut just nu har jag helt enkelt inte möjlighet att lägga lika mycket tid och energi på bloggen som jag gjort tidigare.

Det är utmanande för mig. Och tro mig, jag har tidigare försökt att sänka ambitionsnivån – utan någon större framgång ska tilläggas ?? Men nu är det nog dags för ett nytt försök.

I övrigt har jag också noterat att ju längre tid det går mellan inläggen, desto ”nojigare” blir jag. Alltså efter att jag fått en idé till ett inlägg, så dyker exempelvis tankar som ’äsch, det är väl ingen som vill läsa om det’ upp. Haha, snacka om att ens ego gillar att sätta krokben för en!

Nu behöver man ju inte varken lyssna eller tro på den typen av tankar, men jag noterar att de dyker upp emellanåt.

Tack vare yogan har jag blivit mer medveten om mina tankar, och att de bara är just det – tankar.

Jag noterar också att jag i vissa fall begränsar mig själv när det gäller innehållet på inläggen – för att de inte faller inom ramen för de kategorier eller ämnen jag vanligtvis skriver om… Kanske bör jag släppa även på dessa tankar och bara skriva om det som faller mig in i stunden?

Skulle ni tex vilja läsa om mina reflektioner av att vara tillbaka i min hemstad och på jobbet som byggnadsingenjör, efter drygt två års uppehåll?
Skulle det vara intressant/kul att kika in i mitt nuvarande boende?
Berätta gärna vad du tycker i en kommentar här nedan!

En liten sneakpeak från mitt nuvarande hem.

Avslutningsvis (och helt utan sammanhang) vill jag bara nämna att jag nu har börjat hålla egna yogaklasser! Det känns himla fint och kul på samma gång ?

Har du vägarna förbi Tranås är du varmt välkommen! (Mer info hittar här)

Apropå yoga förresten, så är ett annat tips att besöka Festivalen i Bollebygden nu i helgen! Jag ska dit och kommer hålla en breathwalk med meditation i naturen under lördagen.

Hoppas ni har en fin vecka allesammans. Ta hand om er! ? Kramar

Ps. Kom ihåg att lämna en kommentar om innehållet i kommande inlägg! Eller vad du känner för ?

Relaterade inlägg:
Glimtar från yogamattan
Meningsfullhet & lycka
Livet som högkänslig
Yoga, meditation & hållbar livsstil


Kommentarer


Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

28 thoughts on “Dags att sänka ambitionsnivån?

 1. Hej, jag vill inte lägga press på dej men jag har saknat dej och dina kloka inlägg! Men alla dina inlägg behöver ju inte vara fullt lika kloka och genomarbetade, det skulle vara kul att se och höra din vardag med reflektioner över boende och jobb. En del inlägg kan vara korta och andra längre.

  Du får gärna skriva mer om högkänslighet och om dina utflykter och resor. Jag som är ingenjör själv, dock inte i din bransch, skulle gärna läsa mer om reflektioner över annorlunda byggnader/tekniska lösningar som du träffar på. Men det kanske inte alls är din grej.

  Jag tycker att du skriver bra, du har din stil och ditt liv och det är ju det jag vill läsa om. Kramar från norr!

  1. Jag gillar dig och skulle göra det även om inläggen var kortare och lite mindre genomarbetade. Ditt tankesätt inspirerar mig!

   1. Jag tycker också att dina tankar är inspirerande att läsa, oavsett om du skriver kort eller långt.
    Jag läser gärna om högkänslighet, om tankar kring stress i vardagen och tankar om att våga och välja att vara den man är. Skulle även gärna läsa om hur det är att börja jobba som ingenjör igen, och se mer från ditt hem.

    1. Åh vad fint att höra, tack så mycket Sara! ? Tack för input/tips på inlägg och teman, tar med mig dem. Kram

  2. Åh vad fint att höra, tack snälla Anna! Dina ord värmer ? Och tack för input och idéer på ämnen, ska absolut ta med mig dessa saker. KRAM på dig!

 2. Skriv om livet. Är ingen bloggläsare och gallrar bort allt som har negativ inverkan på mitt liv. Men din blogg är så positiv så att den är värd att läsas och att läggas tid på. Kram

 3. Härligt att du är tillbaka, har saknat dina kloka tankar! Du får mycket hellre skriva kortare inlägg än att inte skriva alls 🙂 Jag är jättenyfiken på hur du har det i ditt nya liv i din gamla hemstad med boende och jobb. Hur går det med ditt tiny house? Är också nyfiken på hur det fungerar att jobba halvtid, dels att klara själva jobbet på en halvtid men även hur du har lagt upp det rent praktiskt, jobbar du 4 tim varje dag eller är du ledig flera dagar i veckan? Ett önskeinlägg skulle ju vara att följa dig en ”vanlig” dag i ditt liv nu med vad du gör, bilder osv.

  1. Vad glad jag blir, tack snälla! ? Det har inte hänt jättemycket med mitt tiny house tyvärr, planerar dock att skriva mer om det framöver. Har fördelat mina 20 timmar på tre dagar (tis-tors) o tycker att det funkar fint för det mesta. Vad kul, skrev ett sånt inlägg för länge sedan – vore kul att göra det igen, tack för tipset!

 4. Hej! Uppskattar alltid dina blogginlägg, oavsett ämne och längd! Vore roligt att läsa om (som någon ovan redan skrivit) hur du lägger upp din arbetstid och dina dagar men också om du har något knep eller tankesätt för att balansera arbete och tid för vila och återhämtning i vardagen!

  1. Men ååh, vad fint att höra. Tack så mycket! ? Bra tips och idéer, tar med mig dem till kommande inlägg. Tack snälla!

 5. Skulle väldigt gärna läsa om hur det är för dig att vara tillbaka på ditt gamla jobb. Eftersom att jag är en ny läsare har jag inte märkt av något uppehåll utan betar som sagt av det du skrivit tidigare. Är mycket förtjust i din blogg!

  1. Okej vad roligt, ska försöka skriva ihop ett inlägg på temat framöver! Vad glad jag blir, tack snälla du ?

 6. Kul att du är tillbaka!
  Håller med de andra kommentarerna. Även om dina längre genomarbetade inlägga är väldigt intressanta skulle det vara kul att läsa kortare vardagsinlägg också.

 7. Håller med de andra här, sänk gärna ambitionsnivån och skriv ofta men kortare – om det är det du vill. Tycker så mycket om din blogg, inspirerande. Särskilt om hälsa.
  (Förslag på ämne skrev jag i förra inlägget.)

 8. Ja! Absolut sänka dina krav 🙂 Du kan ju tex blanda mer ”välarbetade” inlägg som du är stolt över med enklare uppdateringar och tankar. De mer välarbetade inläggen kan du ju tagga i en Kategori så att just de är enklare hitta.

  Ett exempel på att du absolut ska skriva oftare är att jag som har cykelavstånd till Bollebygd kunnat träffa dig 🙂 Visste inte om eventet 🙂 Tyvärr har jag nu inte möjlighet att närvarar – men önskar dig en fin tid i vår vackra natur 🙂

  KRAM och tack för en superfin blogg!
  //S

  1. Jättebra idé, tack snälla! ?

   Åh okej, det har du absolut en poäng i. Vad synd, hade varit kul att ses! Tack så mycket, hade en jättefin helg och naturen var väldigt vacker.

   KRAM på dig, och tack för dina vänliga o uppmuntrande ord! De värmer ?

 9. Tycker så mycket om allt du skriver och läser gärna om högkänslighet, tips på mat (tycker jag du skrivit så inspirerande om tidigare) samt minimalistisk inredning, hur bor du nu? Hellre att du tittar in med ett litet hej då och då. Lägg ingen press på att texterna skall vara långa, gärna någon bild på vardagen istället ? allt gott!

 10. Hej!

  Såklart du ska publicera. Vi som läser vet ju inte vilken ”nivå” du önskar att hålla bloggen på och personligen tycker jag korta inläggen om smått är precis lika intressanta som långa och genomarbetade. Läsare behöver också olika saker olika dagar 🙂

  Alla ämnen du radade upp lätt intressanta, och med vinkeln kring ett hållbart liv 🙂

  Kram!

 11. Fint att få en glimt av ditt liv här på bloggen igen Sandra!

  Håller med alla ovanstående, jag skulle gladeligen läsa fler inlägg även om alla inte var lika noga genomarbetade. Det märks att du lägger ner mycket tid och kärlek på dina inlägg, vilket är beundransvärt, men även om du skulle sänka din ambitionsnivå så skulle det vara mycket intressant att läsa om! Jag är nyfiken på hur det var att gå tillbaka till ditt gamla jobb, hur du bor just nu, hur yogan får ta plats i din vardag, vad du har för framtidsdrömmar, hur din vardag ser ut och ta del av kloka tankar som snurrar i ditt huvud, även om de inte är färdigtänkta. Det är alltid inspirerande. Mer komma in under ytan och lära känna din person i inläggen. Men det är självklart bara ett egoistiskt önskemål och något du själv måste fråga dig själv om du vill göra då det kan kännas utelämnande. Jag tror bara det finns så mycket där bakom det lilla som vi vet som många skulle vara inspirerande för andra att ta del av.

  Kom också att tänka på att du kanske känner till en bekant till mig eftersom ni båda är från Tranås (om jag inte minns fel?). Paula heter hon och håller just nu på att bygga sitt eget tiny house på vagn i Tranås. Paulas.hus på Instagram.

  Ha det fint Sandra! Kram <3

  1. Alltså ååh, tack snälla Lovisa! ? Dina vänliga ord gör mig alldeles varm inombords. Tack för dina tips och input, ska absolut ta med mig dem till kommande inlägg.

   Tyvärr känner jag inte Paula personligen, men jag vet att hon är kusin till en av mina vänner från gymnasiet. Hade dock ingen aning om att hon bygger ett tiny house, tack för tipset!

   Ta hand om dig fina! ? KRAM

 12. Vad roligt med en uppdatering! Jag tycker helt klart att det är bättre med kortare inlägg lite oftare än inga inlägg alls. Jag vill verkligen läsa det du skriver om oavsett om det är lång text som tagit flera timmar att skapa eller en kortis om vad du gjort en dag. Släpp prestigen, jag vill läsa oavsett. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.