?>

Compact living på 25 kvm – En rundtur i vårt tillfälliga hem

Att leva enklare, mer minimalistiskt och avskalat, samt att bo på liten yta – är något som ligger mig varmt om hjärtat. Och jag verkar inte vara ensam om att känna så. Faktum är att ett av mina mest lästa inlägg handlar om just detta.

Som tidigare nämnt, bor jag och min man (+ katt) tillfälligt på ca 25 kvm, medan vi håller på med renoveringen/återuppbyggnaden av vårt torp. I samband med att jag tipsade om 11 kvadratsmarta lösningar och visade lite bilder ifrån vårt nuvarande boende, så var ni ett gäng som gärna ville se mer.

Därför tänkte jag bjuda på en liten rundtur (i både bild, text och video-format) i detta inlägg. Häng med!

Direkt när man kommer in (till vänster i bild) så har vi plats för skor och ytterkläder till höger, samt ett litet kök/pentry till vänster. (Och nej, vattenkokaren brukar inte stå mitt på diskbänken i vanliga fall ?)

Bakom de grå skynkena har vi bland annat grytor, kastruller, matlådor, torrvaror, osv. Och i golvnivå har vi lådor med extra förvaring för exempelvis kattmat, mössor, vantar och dylikt.

Ovanstående bild visar den vy man ser direkt när man kommer in, dvs köksdelen och min ’myshörna’ till vänster, samt matplatsen snett fram till höger.

Om vi flyttar ut matbordet och fäller upp skivan så kan vi sitta 4-6 personer runt det, men till vardags ser det ut som på bilden.

Bortanför köksbordet så har vi en byrå, sängen och våra nedfällbara skrivbord till höger.

Vi har även utnyttjat utrymmet under sängarna till förvaring.

Kissen har sin egen favoritplats uppe på byrån, med ett litet titthål ut, där han brukar ligga och spana på fåglar.

Eftersom vi bara bor här tillfälligt (dvs i väntan på att bli klara med torpet) så har vi inte lagt ned överdrivet mycket tid på det estetiska, utan snarare fokuserat på enkla och funktionella lösningar.

Vi har framförallt använt överblivet material till den platsbyggda inredningen (skrivbord, hyllor, kök osv) samt möbler som fanns till hands. Men vi gillar återbruk, och det funkar fint!

Uppfällbara möbler är verkligen praktiskt när ytan är begränsad! På så sätt tar de ju inte upp onödigt utrymme när de inte används.

Vi har faktiskt lyckats klämma in varsin skrivbordsplats.

Stolarna vid skrivborden kan dessutom enkelt flyttas till köksbordet om vi får besök.

…Var det svårt att förstå hur de olika delarna hänger ihop? Kanske blir det lite tydligare i nedanstående video.

Yes, där hade ni en liten rundtur av vårt provisoriska (men väldigt funktionella) mini-boende. Vad tycker ni? Gillar ni också avskalade och kvadratsmarta hem? Har ni tips på fler yteffektiva boenden eller lösningar? Berätta gärna!

Hoppas ni haft en fin dag allesammans. Ta hand om er! Kramar ♥

 

Relaterade inlägg:

– Ett enklare liv – att bo på liten yta
Compact living & kvadratsmarta tips
Vad är minimalism?
– Utrensning, röra & överflödiga prylar
Minimalism & frivillig enkelhet kan förbättra ditt liv (och världen)

 

Kommentarer
Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

11 thoughts on “Compact living på 25 kvm – En rundtur i vårt tillfälliga hem

 1. Så otroligt fint! Min familj har ett gammalt i princip obeboeligt hus som står på en fantastiskt fin gård med både sjö och skog i närheten och vi har funderat på att bygga en liten 25kvm stuga på gården för att kunna spendera fler dagar där. I dagsläget åker vi ofta dit över dagen och fikar och spenderar tid utomhus. Ert fina hem är definitivt en inspiration!

  1. Tack snälla!
   Men ååh, det låter supermysigt ju! Vilken dröm ?? Åh, vad roligt att höra, tack!

 2. Ah, det ser perfekt ut! Kan jag flytta in när er tomt är klar? 😀 Ju längre jag bor här i Sverige desto starkare blir drömmen av att flytta här en gång för alla och bo i en liten stuga just som den här!

  1. Men åh, tack snälla! Hihi, det finns lite andra planer för utrymmet när vi flyttar härifrån är jag rädd ? Ååh vad härligt, hoppas du hittar något liknande framöver! ??

   1. Åh, vad synd! 😀 Tack! Det känner nu mer och mer som ett mål jag vill sträva efter och det känns så bra att ha ett slags mål igen istället för att bara ”flyta”… 🙂

 3. Nej men åh vilken fantastisk blogg! Ska roa mig med att läsa från början när jag har tid! Vilken häftig resa och vi verkar dela en hel del tankar 🙂 Själv kan jag inte flytta än, men drömmen finns om att bo i litet hus med stor tomt. Och vad fint ni ändå har det, på så liten yta 🙂

  1. Ååh men tack så mycket! ? Vad härligt, ska definitivt in o läsa mer på din blogg med framöver – tycker det är superspännande med astrologi! Jag förstår, var sak har sin tid. Låter underbart dock ? Tack snälla!

  1. Tack snälla! ? Absolut det har vi. Det kan vara lite klurigt det där, för man vill ju samtidigt inte att det ska kännas trångt eller överbelamrat…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.