?>

Resumé 2017

Med bara några få dagar kvar av 2017 kan det vara skönt att göra någon form av mental avstämning. Att se tillbaka på året som gått, och kanske även justera riktningen inför kommande år? För mig har 2017 varit ett omtumlande år. Det har hänt otroligt mycket på många plan och mitt liv har tagit ganska stora vändningar. I detta inlägg tänkte jag dela med mig av en tillbakablick, med både toppar och dalar från det gångna året.

Januari

Året började ganska skakigt. Jag var fortfarande skör efter utmattningen och sjukskriven till 75 %. Januari var faktiskt den sista månaden jag jobbade, eftersom jag sagt upp mig tre månader tidigare. Det var också den månad då vi fixade med det allra sista inför försäljningen av vårt hus. Vi hade knappt bott där i två år, men hade under den tiden mer eller mindre hunnit med en totalrenovering.

Nu var vi dock redo att släppa taget om huset, om än med något blandade känslor. Två veckor efter fotograferingen, hade vi skrivit på papperna och huset var sålt. Vilken enorm lättnad!

Foto: Sebastian Hamark, Svensk Fastighetsförmedling

Under januari fyllde min man 30 år och vi anordnade ett överraskningskalas till honom. Det blev en väldigt lyckad dag ♥ Under denna månad bestämde jag mig även för att i princip uteslutande övergå till en vegansk kost. Årets första månad var alltså minst sagt händelserik!

Februari

Februari var som en lång, skön utandning – eller snarare en lättnadens suck. Jag fick möjlighet att landa lite efter allt som hänt under det senaste halvåret. Vi började förbereda inför flytten, sålde och gav bort de saker vi inte skulle ta med oss. Den grova rensningen hade vi klarat av sedan tidigare, men nu var det alltså dags att göra sig av med de saker som vi enbart behållt inför visningen. Vi packade flyttkartonger, sa upp abonnemang och knöt ihop lösa trådar. I slutet av månaden körde vi flyttlasset till min mans hemtrakter.

Mars

Under mars drog vi på allvar igång arbetet med vårt lilla torp. Vi tömde det på diverse bråte och påbörjade rivningen. Vi skalade av det ena lagret efter det andra, och insåg ganska snart att det var i dåligt skick. Men vi var entusiastiska och lyckligt ovetande om hur mycket arbete vi hade framför oss…

I takt med att ljuset och våren närmade sig, återfick jag sakta men säkert lite mer av min energi.

April

I början av april var det äntligen dags att överlämna huset och nycklarna till de nya ägarna! Det var oerhört skönt att få ett ordentligt avslut, att på allvar kunna släppa taget om det.

Vi fortsatte arbetet med torpet och firade påsk. Jag fixade med de allra sista bitarna för att kunna starta upp bloggen. Dessutom firade min man och jag två år som gifta, i slutet av april ♥

Foto: Alexandra Öhman, Alexandras Fotografier

Maj

Den femte maj publicerade jag det första inlägget på bloggen! Jag skrev också om minimalism, om att lämna ekorrhjulet samt om vikten av att stanna upp.

Under maj månad hade vi på allvar börjat inse vilken enorm renovering vi gett oss in på, och funderade på om vi tagit oss vatten över huvudet. Men vi bestämde oss för att kämpa vidare… Jag börjar nästan skratta när jag tänker på det såhär i efterhand, vi hade i själva verket fortfarande ingen aning om vad vi gett oss in på.

Juni

Under juni kom sommaren, värmen och grönskan på allvar! Jag spenderade massor av tid utomhus, i naturen ♥ På bloggen skrev jag bland annat om utmattningen, om att rensa bland prylarna och det viktiga inlägget om att tiden är inne.

Men sommar till trots, i mitten av juni deppar vi ihop ordentligt över renoveringen och dess omfattning. Vi överväger på allvar andra alternativ, men bestämmer oss till slut (ännu en gång) för att jobba vidare med torpet.

Juli

Under juli förundras jag över alla magiska kvällar, när dimman dansar över landskapet. Jag spenderar otaliga timmar utomhus med kameran och njuter av varenda sekund – dimman fullkomligt trollbinder mig.

Jag skriver bland annat om meningsfullhet & lycka, om förändring & mentalt bagage men också om att välja frihet. Under juli tar jag mig också äntligen i kragen och kompletterar yogan med ren meditation – något jag längtat efter länge.

Augusti

Under augusti deltar jag i Josefine Bengtssons fantastiska yogautmaning. I samband med det skriver jag om de frågor vi dagligen reflekterar kring under dessa två veckor, i inlägget tid för eftertanke.

Vid den här tiden njuter jag också till fullo av att kunna hämta mycket av den mat vi äter, direkt ur landet och svärföräldrarnas växthus ♥

Vi fortsätter arbetet med torpet, och fäller bland annat ett gäng träd som ska ersätta en del av det timmer som är i dåligt skick.

Här någonstans börjar jag också så smått inse, att sommaren närmar sig sitt slut.

September

I september är hösten en faktum, dagarna blir allt kortare och våtare. Samtidigt som dimman allt oftare ligger tät.

Jag skriver bland annat om fördelarna med att bo på liten yta, om slow living och om att kemikalie- & plastbanta.

Vi gör ordentliga framsteg i torpet, samtidigt som jag njuter av att mitt inre lugn växer sig allt starkare.

Jag spenderar mycket tid på den plats jag trivs allra bäst – i naturen ♥

Oktober

Under oktober bestämmer jag mig för att gå en topprepskurs, efter att ha provat på (och fastnat för) en av min mans intressen – nämligen klättring. Jag berättar om min vardag, skriver om privatekonomi, samt om att hoppa av ekorrhjulet och att allt är möjligt.

November

Under november skulle jag ha deltagit i ett meditations-retreat, men blev sjuk bara någon dag innan det skulle dra igång. Jag påminner mig själv om att det inte alltid blir riktigt som man tänkt sig…

I november berättade jag bland annat om att 9 miljoner människor årligen dör av miljöföroreningar, men också om hållbar & hälsosam mat samt om tips för att spara pengar. Jag delade även med mig av mina tankar kring konsumtion, eller snarare realisation, i inlägget rea = skynda fynda?

Två av novembers höjdpunkter var att jag och min man firade fem år tillsammans, samt att jag fick mitt andra syskonbarn ♥

December

Det har hänt många spännande och roliga saker i december! (Lovar att berätta mer framöver) Dessutom har det blivit ovanligt mycket umgänge och framförallt fika; det har varit adventsfikor, födelsedagsfikor, julfikor och så några vanliga spontana fikor… Hahaha, vi får väl se om det gå att knäppa jeansen efter nyår! 😉

Under årets sista månad har jag bland annat skrivit om minimalism, om att möta sina rädslor, samt om att tid är det mest dyrbara vi har.

Som sagt så har 2017 verkligen varit ett händelserikt år för mig. Jag är otroligt tacksam för det här året, för alla upplevelser och erfarenheter. Framförallt för att jag fått möjligheten att landa och spendera så mycket tid i naturen, det är verkligen läkande ♥ Jag är tacksam för att jag kunnat läsa på och lära mig mer om saker som intresserar mig – och verkligen fördjupa mig i dessa ämnen. Jag har lärt mig massor under det här året! Framförallt, har jag lärt mig mycket om mig själv. 

Genom att vända blicken mer inåt, har insikten om att jag tidigare letat efter svaren på helt fel ställen nått mig.

Nu ser jag fram emot ett nytt spännande år och välkomnar 2018 med öppna armar. Om några dagar tänkte jag dela med mig av ett alternativ (eller komplement) till nyårslöften. Planen är att utmana mig själv till att leva mer hållbart under 2018, och fokusera på ett område/tema varje månad. Är ni sugna på att göra utmaningen tillsammans med mig? Jag hoppas det! ♥

Vad är det bästa som har hänt dig under 2017? Har du några mål eller nyårslöften inför 2018? Lämna gärna en kommentar! Det är så spännande att läsa vad ni tycker och tänker.

Förresten, har ni några synpunkter eller önskemål på inlägg eller något annat här på bloggen? Vill du se mer eller mindre av något? Är inläggen generellt sett lagom långa? Feedback mottages tacksamt!
Önskar alla en riktigt fin dag. Kram på er ♥

 

 

Kommentarer
Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

8 thoughts on “Resumé 2017

 1. Hej! Tack för en bra blogg! Har nyligen hittat hit (förmodligen för att det var helt rätt tid för mig) och lusläst hela bloggen ? Tårarna rann nedför mina kinder när jag läste inlägget om förändring och mentalt bagage. Det är det jag kämpar med just nu. Ett långt förhållande som tagit slut. Jag har så mycket ånger och tankar om att jag skulle gjort si och så så kanske det hade blivit bättre. Jag har helt tappat bort mig själv och har troligen en utmattningsdepression. Jag kämpar på och biter ihop. Men det går inte direkt framåt. Jag har så svårt att förlika mig med denna förändring. Vart börjar man nysta för att må bättre. Jag skulle gärna vilja höra mer om dina tankar om utmattning och depression. Har du pratat/gått i terapi av någon sort? Du verkar så klok. Ber om ursäkt för djupa tankar. Hoppas du haft en God Jul och får ett lika Gott nytt år!

  1. Hej! Vad kul att du har hittat hit och tack snälla för dina värmande ord ♥ Ååh, sånt är tufft… När jag har det tungt brukar jag försöka påminna mig själv om ett citat jag tycker mycket om, ”Everytime I thought I was being rejected from something good, I was actually being redirected to something better.” Det tycker jag känns trösterikt. Samtidigt som det såklart är viktigt att tillåta sig själv att vara ledsen.

   Om du misstänker att du har en utmattningsdepression är mitt råd att du söker hjälp. Det är inte ’fult’ att ta hjälp, alla behöver vi en hjälpande hand ibland ♥ Jag hade inte varit där jag är idag om jag inte fått hjälp (KBT och samtal med psykolog). Jag försöker skriva ett inlägg på temat framöver.

   Du behöver verkligen inte be om ursäkt! Jag försöker lyfta djupa tankar här på bloggen, bland annat eftersom de sällan (enligt min mening) får det utrymme de förtjänar. Tack detsamma! Sänder dig styrkekramar

 2. Wow Blev helt fascinerad av att läsa ditt år! Speciellt över er förmåga att trots motgångarna sträva efter det liv som just ni tror på ❤️

  Jag själv har valt att detta år välja hjärtats väg och satsa på det som verkligen betyder något för mig. Har verkligen inte varit enklelt då vägen mot att vara sann mot sig själv inte är något jag fick lära mig i skolan ❤️

  Livet har ju en förmåga att skjuta sina pilar och jag kan ärligt säga att jag detta år älskat som mest men också varit inne i sorgens djupaste mörker..✨?

  jag har dock tillåtit mig att vara där och mina ledord för 2018 kommer fortsätta att vara att jag strävar efter att vara närvarande för livets alla svängningar!✨✨

  Är så tacksam för detta liv och att jag får vara med på dess resa. Är även så tacksam över att din blogg finns då jag finner mycket praktiska råd genom din blogg! Fortsätt att sprida med dig av ditt unika budskap??

  1. Ååh men tack Josefine! ♥ Jag håller med dig, det är verkligen inte lätt att försöka vara sann mot sig själv och följa sitt hjärta. Önskar att man fick lära sig det i skolan (liksom meditation, att bemöta känslor/andra människor, samt en rad andra saker)

   Livet är verkligen fullt av både toppar och dalar. Det låter klokt och fint att sträva efter att vara tillåtande och närvarande ♥

   Tack snälla du! ?

 3. Du verkar ha haft ett händelserikt år och det får mig verkligen att känna att du verkar så otroligt stark. Det bästa som hänt mig i år är att det har gått väldigt bra med studierna, gått bra på praktiken och att jag fixat ett jobb. Dessutom har jag sett till att ägna mer tid till sådant som gör mig lycklig 🙂

  1. Mmm, händelserikt var ordet! Tack ? Blir glad av att höra det, men börjar nästan skratta på samma gång – jag pendlar nämligen mellan att känna mig stark och skör. Ibland både och samtidigt ?

   Vad härligt att det gått bra med studier, praktik och jobb! Och bra jobbat, att du prioriterat sånt som gör dig lycklig ??

 4. Vilken resa! Det känns oftast väldigt bra att göra en årssummering för att se vad man faktiskt åstadkommit och reflektera kring hur det blev som det blev. Särskilt när en ibland får känslan av att ”inget händer”. Låter som att det bådar gott inför 2018. Gott nytt år!

  1. Men eller hur, visst är det skönt med en avstämning ibland! Tack, jag hoppas det. Gott nytt år! ✨

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.