?>

Radiodebut – förmiddag i P4 Östergötland

I förmiddags var jag i Norrköping en sväng för att gästa Anna-Karin Lodin i P4 Östergötland. Vi pratade bland annat om att hoppa av ekorrhjulet, om normer och lite om min resa fram till idag.

Det var första gången jag är med i radio, och ärligt talat var jag supernervös innan. Alltså på den nivån att jag blev illamående och skakade, haha. ? Vet inte riktigt varför egentligen, det kändes som en ganska oproportionerlig reaktion. Men det där går ju inte alltid att styra…

Hursomhelst fick jag frågan om jag ville gästa programmet igår eftermiddag och åkte dit idag, så det var ganska snabba ryck. Jag hade dessutom lite problem med att hitta parkering i Norrköping – så trots att jag åkte i god tid, snubblade jag in på Sveriges Radio ca 10-15 minuter innan sändning. ?

Mot den bakgrunden är jag nöjd med min insats! Är också glad och tacksam över att jag fick den här möjligheten. ♥ Samtidigt känns det fint att ha utmanat min comfort zone ordentligt.

Med det sagt, ska jag villigt erkänna att den inre kritikern dök upp ett antal gånger när jag själv lyssnade på avsnittet efteråt. Men det är okej. Jag vet att man inte behöver tro på allt man tänker, och i synnerhet inte sin inre kritiker.

Tänkte tagit en promenad och lyssnat på avsnittet, men eftersom det var riktigt höstrusk ute fick det bli en kopp té med katten istället.

Hursomhelst, vill ni lyssna på avsnittet så hittar ni det här (utan musik, nyheter osv).

Det finns även en kort artikel, med en 2 minuter lång sammanfattning av intervjun här.

Vad har ni för tankar kring ekorrhjulet? Vad är det bästa med ditt nuvarande jobb, och vilket är ditt drömyrke? När utmanade du din komfortzon sist och vad gjorde du då? Berätta gärna i en kommentar!

Hoppas ni har en fin dag allesammans! Kram på er ♥

 

Relaterade inlägg:

Podd-debut
Att möta sina rädslor
Hoppa av ekorrhjulet – mina tips & erfarenheter
Tidningen Amelia & Epoch Times

 

Kommentarer
Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

12 thoughts on “Radiodebut – förmiddag i P4 Östergötland

 1. Vilken härlig intervju!
  Du är som alltid ödmjuk och ger ett lugnande intryck. Din trovärdighet är slående och kan få vem som helst att följa i dina fotspår.
  Hoppas att få både se och höra dig mer i den mediala världen framöver.
  Du har inte tänkt skriva en bok om dina erfarenheter och din syn på minimalism, downshifting och hållbar livsstil? Kanske blandat med yoga, recept på hållbar mat, samt inredning/ byggvård som du brinner för. Där kan även dina fina naturbilder ingå.
  Det är värt stt tänka på iaf.

  1. Men ååh, tack snälla du för dina vänliga och uppmuntrande ord! De värmer verkligen. ?

   Har inte direkt tänkt på det, men visst vore det otroligt roligt att få skriva en egen bok! Hoppas att jag får möjlighet att göra det framöver. ? Återigen, tack för dina ord – blir alltid så glad av dina kommentarer!

 2. Vad roligt att höra dig prata kring detta. Jag tror det är viktigt att det lyfts mer med downshifting i vårt överstressade samhälle, och jag hoppas nu att många lyssnade på programmet.

  Jag jobbar som vårdlärare (fd sjuksköterska) och det som är roligast är mötet med alla elever och att se polletten trilla ner när de fattar hur allt hänger ihop. 😀 Jobbigast är all stress kring terminsslut med betygsättning (avskyr denna del av mitt jobb). Mitt drömjobb är att få skriva böcker på heltid. Jobbar på att en dag få komma dit… 😉 Sist jag rörde mig utanför min comfort zone var när jag bytte jobb, det tycker jag är lika läskigt varje gång, men samtidigt så välgörande då jag skulle gått in i väggen på det jobb jag hade om jag hade fortsatt där.
  Kram

  1. Vad kul att du tycker det! Absolut, det har du rätt i.

   Vad spännande! Kan tänka mig det. Jaa men visst är det läskigt att byta jobb, grymt att du gjorde det och prioriterade ditt välmående! ? Och härligt att du jobbar för att få skriva böcker på heltid framöver, håller alla tummar och tår! ?

   Kram

 3. Intressant intervju, och kul att du är ute i media och berättar om din resa. Den inspirerar säkert många som sitter i en liknande sits i sina liv men som inte riktigt vågar ta steget.

  Jag kan relatera till din berättelse, då jag själv jobbade som ekonom i ett par år efter examen. Under den tiden halkade jag på ett bananskal in som volontär för Stadsmissionen, och upplevde att jag hade ett mycket större engagemang för psykisk ohälsa, hemlöshet och den typen av frågor. Det berörde mig på ett helt annat sätt. Så jag bestämde mig till slut för att säga upp mig från det trygga ekonomjobbet och börja plugga till socionom istället.

  Nu med facit i hand kan jag säga att jag inte ångrar det valet en sekund. 🙂

  1. Tack snälla! Ja, hoppas det – det vore fint. ?

   Åh vad spännande att läsa om din resa! Förstår precis, det blir sån otrolig skillnad när en människa jobbar med något som verkligen berör och engagerar hen. Vad modigt av dig, grymt jobbat!

   Kan tänka mig det, och blir så himla glad för din skull. ?

 4. vilken bra intervju☺Det gjorde du bra☺Fint få høra din røst☺Kul de hørde av sig från radion. Finns nog ett enirmt intresse før dina fina livsværderingar och liv. Ha det fint☺

 5. På svt play finns Kalle och Britas sex liv, vilket bitvis kanske blir lite löjligt/överdrivet för att passa dagens Tvprogram. I vilket fall handlade det precis om ekorrehjulet och kan säga att jag grät en skvätt när Brita säger att när hon försöker drömma (se sitt drömliv) så är det bara svart och hon kan inte ens drömma om ett drömliv. Hög igenkänning och även när hon pratar om att det ofta är viktigare för henne att andra har roligt/mår bra än hon själv. Handlar om att de besöker 6 olika människor som lämnat ekorrehjulet och delar lite av deras vardag.

  1. Ja men precis, jag gillar den serien! ? Har sett fem utav avsnitten, och så den första säsongen (där främst Kalle var med). Förstår hur du menar, det är nog tyvärr många som kan känna igen sig i det.
   Tycker att det är fint att svt sänder den här typen av serier, det blir en viktig och tänkvärd kontrast till mycket annat som visas på tv…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.