Om Sandra


Namn:
Sandra Junhammar
Ålder: född 1991
Bor: på landsbygden, på Österlen
Gör: byggnadsingenjör, yogalärare & bloggare
Största passioner: tiny houses, att vistas i naturen, yoga, andlighet, personlig utveckling och olika former av kreativt skapande

En blogg om välmående, enkelhet & hållbar livsstil

Vi lever i en tid där mycket fokus läggs på det ytliga och materiella, där allt ska gå snabbt som attan och vara så perfekt som möjligt. Det är svårt att inte dras med i det höga tempot och rusa fram i livet. Vi är nog många som går runt med dåligt samvete, och känner att varken tiden eller vi själva riktigt räcker till. Men måste det vara så?

Jag har alltid varit en duktig flicka, den prestationsinriktade och överambitiösa typen. Sedan 2010, när jag började läsa på högskolan, har jag aktivt letat efter sätt att hantera all stress och press. Jag kände ett behov av att stanna upp, att hitta tillbaka till mig själv. För i jakten på det där perfekta livet, är det lätt att tappa bort vem man är och vad man egentligen vill. Det är så smidigt att följa strömmen och göra som alla andra. Men är inte livet för kort för att jaga någon annans dröm?

Under den här tiden började jag läsa böcker om bland annat frivillig enkelhet, personlig utveckling och hur man finner modet att följa sitt hjärta – även om det innebär att bryta mot normer. I samband med detta fann jag även yogan, som blivit en ovärderlig del av mitt liv. Det krävdes dock en utmattning och sjukskrivning, innan jag tog mod till mig och satsade helhjärtat på att nå min egen dröm.

I samband med min utmattning hösten 2016, bestämde jag mig för att ta en paus från byggbranschen på obestämd tid. Jag och min dåvarande man sålde det nyrenoverade huset och flyttade till hans hemtrakter, strax utanför Linköping. Där renoverade vi ett litet torp i skogen med målsättningen att leva ett enklare liv, nära och i samklang med naturen. Drömmen var att i största möjliga mån kunna styra över tiden och våra dagar själva. Att hitta en livsstil som var hållbar både på ett personligt och miljömässigt plan. I slutet av 2018 tog livet dock en oväntad vändning, och vi skiljdes åt som goda vänner.

Under 2020 var det dags att närma mig något jag drömt om under många år, nämligen att bygga ett alldeles eget Tiny House. Följ min resa!

Den här bloggen grundar sig i en längtan efter att få reflektera över och diskutera djupare ämnen. Här delar jag med mig av inspiration, tips och idéer som jag funnit värdefulla. Men också om verktyg för personlig utveckling, om yoga, minimalism och hållbarhet. Min förhoppning är att dessa saker kan hjälpa även dig att frigöra tid och må bättre.
Varmt välkommen hit!

 

– Med jämna mellanrum publicerar tidningen Epoch Times artiklar baserade på mina inlägg – 

 

Under 2018 utsåg Green Match mig till en utav årets 40 mest inspirerande röster för hållbarhet.

Några av mina mest lästa inlägg:
Ett enklare liv – att bo på liten yta
Hoppa av ekorrhjulet – mina tips & erfarenheter
Högkänslig, introvert & extrovert
Tankar kring att skaffa barn
Pengar är tid

Intervjuer & medverkan i media:

SVT Nyheter Jönköping, jul 2021
Urban Vegan, mars 2019
Tranås Tidning, dec 2018
Expressen, nov 2018
Dagens Nyheter, nov 2018
– Förmiddag i P4 Östergötland, sep 2018
– Podcasten Andra Sätt, jan 2018