Om Sandra


Namn:
Sandra Junhammar
Ålder: född 1991
Familj: man och katt
Bor: på landsbygden i Linköpings kommun
Gör: bloggar & utbildar mig till kundaliniyogalärare, är i grunden byggnadsingenjör
Passioner: fotografera, vara i naturen, yoga, personlig utveckling & miljöfrågor

 

En blogg om välmående, enkelhet & hållbar livsstil

Vi lever i en tid där mycket fokus läggs på det ytliga och materiella, där allt ska gå snabbt som attan och vara så perfekt som möjligt. Det är svårt att inte dras med i det höga tempot och rusa fram i livet. Vi är nog många som går runt med dåligt samvete, och känner att varken tiden eller vi själva riktigt räcker till. Men måste det vara så?

Jag har alltid varit en duktig flicka, den prestationsinriktade och överambitiösa typen. Sedan 2010, när jag började läsa på högskolan, har jag aktivt letat efter sätt att hantera all stress och press. Jag kände ett behov av att stanna upp, att hitta tillbaka till mig själv. För i jakten på det där perfekta livet, är det lätt att tappa bort vem man är och vad man egentligen vill. Det är så smidigt att följa strömmen och göra som alla andra. Men är inte livet för kort för att jaga någon annans dröm?

Under den här tiden började jag läsa böcker om bland annat frivillig enkelhet, personlig utveckling och hur man finner modet att följa sitt hjärta – även om det innebär att bryta mot normer. I samband med detta fann jag även yogan, som blivit en ovärderlig del av mitt liv. Det krävdes dock en utmattning och sjukskrivning, innan jag tog mod till mig och satsade helhjärtat på att nå min egen dröm.

I samband med min utmattning hösten 2016, bestämde jag mig för att ta en paus från byggbranschen på obestämd tid. Vi sålde vårt nyrenoverade hus och flyttade till min mans hemtrakter. Där håller vi nu på att renovera ett litet torp i skogen och målsättningen är ett enklare liv. Vi vill leva nära och i samklang med naturen, odla och lära oss mer om saker som permakultur och självhushållning. Drömmen är att i största möjliga mån kunna styra över tiden och våra dagar själva. Att hitta en livsstil som är hållbar både på ett personligt och miljömässigt plan. Följ min resa!

Den här bloggen grundar sig i en längtan efter att få reflektera över och diskutera djupare ämnen. Här kommer jag att dela med mig av inspiration, tips och idéer som jag funnit värdefulla. Min förhoppning är att de kan hjälpa även dig att frigöra tid och må bättre. Utöver det kommer jag berätta om verktyg för personlig utveckling, om yoga, minimalism och hållbarhet. Varmt välkommen hit! ♥

 

Jag är stolt medlem av Influencers of Sweden och Sustainable Influencers.

Varje vecka publicerar tidningen Epoch Times en artikel som är baserad på ett utav mina blogginlägg.

 

 

Mina mest lästa inlägg:
Ett enklare liv – att bo på liten yta
Hoppa av ekorrhjulet – mina tips & erfarenheter
Högkänslig, introvert & extrovert
Tankar kring att skaffa barn
Pengar är tid