Om Sandra

Namn: Sandra Junhammar
Ålder: född 1991
Familj: man och katt
Bor: på landsbygden i Linköpings kommun
Gör: byggnadsingenjör, bloggar
Passioner: fotografera, vara i naturen, yoga, personlig utveckling & miljöfrågor

 

En blogg om välmående, enkelhet & ett hållbart liv

Vi lever i en tid där mycket fokus läggs på det ytliga och materiella, där allt ska gå snabbt som attan och vara så perfekt som möjligt. Det är svårt att inte dras med i det höga tempot och rusa fram i livet. Vi är nog många som går runt med dåligt samvete, och känner att varken tiden eller vi själva riktigt räcker till. Men måste det vara så?

Jag har alltid varit en duktig flicka, den prestationsinriktade och överambitiösa typen. Sedan 2010, när jag började läsa på högskolan, har jag aktivt letat efter sätt att hantera all stress och press. Jag kände ett behov av att stanna upp, att hitta tillbaka till mig själv. För i jakten på det där perfekta livet, är det lätt att tappa bort vem man är och vad man egentligen vill. Det är så smidigt att följa strömmen och göra som alla andra. Men är inte livet för kort för att jaga någon annans dröm?

Under den här tiden började jag bland annat läsa böcker om frivillig enkelhet, personlig utveckling och om hur man finner modet att följa sitt hjärta – även om det innebär att bryta mot normen. I samband med detta fann jag även yogan, som blivit en ovärderlig del av mitt liv. Det krävdes dock en utmattning och sjukskrivning, innan jag tog mod till mig och satsade helhjärtat på att nå min egen dröm. Följ min resa!

Den här bloggen grundar sig i en längtan efter att få reflektera över och diskutera djupare ämnen. Här kommer jag att dela med mig av inspiration, tips och idéer som jag funnit värdefulla. Min förhoppning är att de kan hjälpa även dig att frigöra tid och må bättre. Utöver det kommer jag berätta om verktyg för personlig utveckling, om yoga, minimalism och hållbarhet. Varmt välkommen hit!