?>

Lev enklare

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Lev enklare – det är något jag eftersträvat i många år nu, men det råkar också vara titeln på en av mina favoritböcker. Jag fann den en vårdag 2010, när jag strövade runt i en butik och plötsligt drogs till bokavdelningen. När jag lyfte ner den från hyllan visste jag direkt att jag var fast. Det kanske låter klyschigt, men boken förändrade mitt liv.

I efterhand har jag insett att den var ett utav mina allra första trevande steg mot att hitta en mer genuin riktning i livet, till att den ena puzzelbiten efter den andra så smått började falla på plats. Det var i Lev enklare som jag kom i kontakt med begreppen simple living, frivillig enkelhet och downshifting. Begrepp som i mångt och mycket förändrat (och numera även beskriver) min livsstil.

Boken är skriven av Giséla Linde och den kompletta titeln är Lev enklare – idéer för en hållbar livsstil. Den handlar om mycket utav det jag skriver om här på bloggen; att skala bort det onödiga, för att skapa mer utrymme för det som är viktigt i just ditt liv. Det är en bok med konkreta tips och övningar som kan hjälpa läsaren att hitta en livsstil som är hållbar, både på ett personligt och miljömässigt plan.

I boken uppmanar författarinnan till att göra medvetna val och till att prioritera hårt och personligt. Att släppa på måsten, borden, prylfixering och perfektionshets. Eller kort och gott att skaffa sig ett liv före döden.

Foto på boken Lev Enklare: idéer för en hållbar livsstil, av Giséla Linde

Utdrag från boken:

”Allt är bra egentligen, men jag hinner liksom inte riktigt med.”

Var det du som sa det, eller var det jag? Det spelar ingen roll. För några sekunder värms vi båda av att vi inte är ensamma. Om både du och jag och alla vi känner är stressade och trötta, kan det inte var just vi som är odugliga. Då måste det finnas ett systemfel någonstans. Det är samhällets fel: kraven, tempot, perfektionshetsen, informationsskvalet. Men vänta. Du tänker väl inte slå dig till ro med den klena trösten? Du tänker väl inte nöja dig med att vara ett offer?

Boken är otroligt välskriven. Giséla Linde lyckas med konststycket att avhandla viktiga frågor på ett inspirerande, lättsamt och bitvis mycket komiskt sätt. Skildringarna är träffsäkra och meningarna så välformulerade att jag nästan blir grön av avund, haha (eller imponerad och inspirerad kanske låter bättre).

Foto på boken Lev Enklare: idéer för en hållbar livsstil, av Giséla Linde

Tack vare Lev enklare, fick jag även upp ögonen för ytterligare en bok som snabbt blev en favorit – nämligen Rensa i röran med feng shui av Karen Kingston. Har du ännu inte läst dessa böcker, kan jag varmt rekommendera dem. Perfekt läsning nu till sommaren! Vill du beställa ditt eget exemplar av Lev enklare hittar du den här.

Jag vill passa på att tacka för alla fina meddelanden och kommentarer som trillat in både här, på instagram och från andra håll – tack! Det värmer ska ni veta ♥ Har du en vän, nära eller kära som skulle tycka om mina inlägg? Tipsa dem gärna!

Framöver kommer jag berätta mer om bland annat simple living, frivillig enkelhet och downshifting.

Önskar alla en fin dag! Kramar ♥

 

Relaterade inlägg:

Vad är minimalism?
Pengar är tid
Att nå sina mål & drömmar

 

Kommentarer
Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

2 thoughts on “Lev enklare

  1. Hej! Hittade din blogg genom att jag sökte på orden.. frihet, minimalism och downshifting. Jag gillar ditt sätt att skriva och jag känner igen mig så i ditt tankesätt. Jag känner mig inlåst i ett ekorrhjul, vardagen äter upp mig och alla måsten gnager i huvudet. Jag ska läsa boken om feng shui som du tipsade om. Egentligen vet jag inte vad jag vill med mitt inlägg men jag uppskattar ditt sätt att skriva och jag känner igen mig i dig, jag vill förändra mitt liv och mitt mönster innan jag bankar på dörren till utmattning dit vägen är spikrak. Tack för att jag hittade din blogg!

    1. Nämen åh, vad snällt, tack så mycket! ♥ Förstår verkligen din känsla, var inte längesedan jag själv var där. Du är klok som vill bryta ett mönster du inte mår bra av, istället för att bara köra på. Första steget till förändring är att inse att man vill förändra något, så du redan har påbörjat din förändring! Hoppas du tycker om boken och tack för din fina kommentar ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.