?>

Kika in i min nya lägenhet

Det har redan gått två månader (!) sen jag flyttade från min förra lägenhet till en mindre och billigare, i väntan på att mitt tiny house ska bli klart. Och nu har det blivit dags för en liten rundtur.

Häng med!

Man kommer in i lägenheten genom den blå dörren, till en förvånansvärt stor hall som rymmer hela fem dörrar (!) samt ett valv. Inte illa för en lägenhet på 34 kvadrat minsann.

Att planlösningen är lite udda, beror på att lägenheten från början var en lokal.

Hursomhelst, när man kommer in är toaletten rakt fram, köket till vänster, sovrummet till höger, liksom duschen och förrådet.

Köket är i själva verket ett förhållandevis stort rum med ett pentry.

Det finns hela nio fönster (!) i detta rum, vilket gör att det är väldigt ljust och härligt. Jag har dock frostat majoriteten av dem (med filmjölk) samt hängt upp gardiner i några för att slippa insynen.

Om man frågar min katt så är bästa platsen i lägenheten hörnfönstret i köket.

Här ligger han för det mesta – antingen och sover (samt snarkar ljudligt) i den gassande värmen, eller också spanar han på fåglar och människor som passerar utanför.

Trots att jag inte har speciellt mycket saker eller husgeråd så var jag lite tveksam till om allt skulle få plats i det lilla pentryt innan jag flyttade in. (Notera att det höga skåpet till vänster bara är ungefär hälften så brett som det ser ut att vara)

Jag funderade också över hur det skulle funka med såpass lite bänkyta… men det har gått fint, o allt fick plats!

Det är alltså en liten ugn som står i hyllan, sedan är det två spisplattor integrerade i diskbänken och ett litet kylskåp under dem. Det finns ett mikroskopiskt frysfack också, men det funkar typ inte – så hittills har jag klarat mig utan frys, vilket gått fint.

Vid köksbordet, som även fungerar som skrivbord

I andra delen av rummet hade jag tidigare kattens klösträd, men eftersom han hellre ligger i fönstret samt vässar klorna i hallmattan så har jag sålt det nu.

Dessutom finns det plats att rulla ut yogamattan i den delen av ’köket’.

I övrigt är det är typ betongväggar i hela lägenheten, vilket gjort att jag gett upp hoppet om att sätta upp hyllor och liknande på väggarna. Orkar inte riktigt mecka med slagborrmaskin och grejer… samtidigt som det känns lite onödigt eftersom det förhoppningsvis inte dröjer alltför länge tills jag kan flytta in i mitt mikrohus.

Hursomhelst använde jag mig av det jag hade hemma och la ett hyllplan ovanpå mina yogablock – på så sätt skapade jag en plats för ljus, rökelse, min klangskål, osv.

Nåväl, vidare till toaletten. Den är ’variant mindre’ och separerad från duschen.

I brist på badrumsskåp har jag samlat mina badrumsattiraljer på en liten rullvagn istället.

Det finns en klar fördel med separat dusch och toalett – man slipper få kattsand under fötterna när man är nyduschad! ?

Vidare till sovrummet, som är väldigt smalt och har två dörrar på samma långsida – vilket gör det något svårmöblerat.

Rummet är exakt två meter djupt, så jag fick precis in sängen. Vi snackar millimeterpassning verkligen!

I det bortre hörnet har jag placerat min visionboard, på dörren som går till min walk in closet…

…eller okej då, det kanske snarare är en städskrubb förklädd till garderob. Meen, den gör jobbet ?

Vidare till duschen, som är väldigt generös storleksmässigt.

Och slutligen har vi det gamla omklädningsrummet som ligger direkt till höger när man kommer in. Det räknas/fungerar dock som förråd, eftersom det inte finns något annat förråd till lägenheten.

Här förvarar jag bland annat badkaret till mitt tiny house, ett gäng flyttkartonger, ytterkläder, källsortering och lite annat smått och gott.

Mmm, där hade ni en liten rundtur i min nya lägenhet. Den är inte riktigt lika charmig som den förra – men den funkar fint, o vi trivs både jag och katten.

Hoppas ni haft en fin helg allesammans, och att ni får en härlig start på veckan! Ta hand om er, o lämna gärna en kommentar ? Kram

Relaterade inlägg:
Rensa ut & lev lättare – 9 boktips
Glimtar från yogamattan
Feng shui & vårt förra hus
Tid – det mest dyrbara vi har?


Kommentarer

Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

20 thoughts on “Kika in i min nya lägenhet

 1. Vilken fin liten oas du har skapat för dig och lille katten som ser ut att trivas alldeles utmärkt 🙂

 2. Så mysigt! Jag är så imponerad över hur du lyckas skapa så personligt och ombonat utan att för den delen ha massor av pryttlar framme!

  1. Tack så mycket för dina vänliga och uppmuntrande ord! ? Mm, jag tycker det är skönt att omge sig med få och väl utvalda saker.

 3. Man blir inspirerad av att få se hur mysigt man kan ha med få saker. Jag har under ett år också rensat i mitt hus och mår så gott av det. Ha det så bra ??

 4. Ser trevligt ut även om jag är en sån som gillar (många) prydnadssaker. Vilket min sambo inte gör så det blir en kompromiss. ?
  Tänker att det verkar himla jobbigt att flytta så ofta som du verkar ha gjort på sistone, blir alldeles matt av bara tanken… ?

  1. Tack, ja visst är det fint att vi alla är (och gillar) olika!
   Okej så kan det va, personligen har jag dock inte upplevt det som jobbigt – bara utvecklande. Har ju inte så mycket saker förstås, vilket såklart underlättar. Sen har jag alltmer landat i att ’hemma’ är en känsla (snarare än en plats) för mig ?

 5. Hi Sandra, it looks cozy and well managed things in a fair space, and the detail of the small window for the cat I found it great, it is his favorite space and I do not think he will leave it. ha ha ha…

  I hope you are well, and attentive to the project of the house on wheels.

  a hug.

  1. Hi Fernando,
   Thank you. Haha, no he barely never leaves the window!
   Thanx, hope you’re well to!
   Hugs

 6. Vad fint du har det! Det påminner mig om när jag bodde på 38 kvadrat i en student-dublett i Umeå. Vi hade också ett sådant litet kylskåp och endast två spisplattor + liten ugn. Häftigt att du bygger ditt egna hus!

  ps. jag hittade hit idag för första gången – via johanna ene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.