?>

Glimtar från en lördag i december

Hej fina ni! Jag tänkte bara kika in och skriva några rader om min dag. Det är ju ganska sällan jag skriver den här typen av inlägg, men jag tänkte att det kanske kan vara kul någon gång ibland.

Idag står det bland annat födelsedagsfirande och konsert på schemat, men jag började i vanlig ordning dagen med att rulla ut min yogamatta en stund – om än något senare än vad jag brukar. 

Sedan jag påbörjade min yogalärarutbildning så har jag i princip gått upp klockan 5 varje morgon för att starta dagen med en stunds yoga och meditation, det är så himla skönt och gör verkligen stor skillnad. Det sätter liksom tonen för resten av dagen. Men idag tog jag alltså lite (eller okej ganska mycket) sovmorgon, haha.

Efter yogan fick jag ett sms av min mormor som skrev att hon sett mig i tidningen idag. Jag hade nästan glömt bort det, men efter att Expressen och Dagens Nyheter skrev en artikel om mig för några veckor sedan, så hörde även lokalpressen från min hemort av sig.

Så idag finns det en artikel om mig i Tranås Tidning och i Smålands Tidningen. Kul!

Skulle någon som inte bor i mina hemtrakter vara sugen på att läsa artikeln, så finns den även på nätet här. (Tyvärr måste man ha premium för att kunna läsa den, men jag såg att man kunde prova på i en månad för 1 krona)

Jag vet inte om det är téet eller artikeln som kissen ogillar, men han ser lite skeptisk ut. ?

Nåväl, nu ska jag bara dricka upp mitt té och sedan ska vi alldeles strax bege oss till min svägerska, där vi ska fira min svärmor som fyllt sextio i dagarna.

Därefter blir det som sagt ett konsertbesök tillsammans med två kompisar. Det är kören DaCapo som har en julkonsert ikväll, och min fina vän Atefeh är med och sjunger. Mysigt!

Vad hittar ni på idag? Hoppas ni har en riktigt skön helg och att ni får en fin tredje advent. Ta hand om er! ♥ Kramar 

Relaterade inlägg:


– En dag i mitt liv
Artikel i Dagens Nyheter & Epressen
– Utmattning & vägen tillbaka
Minimalism & frivillig enkelhet kan förändra ditt liv (och världen)
Radiodebut – förmiddag i P4 Östergötland

Kommentarer

Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

5 thoughts on “Glimtar från en lördag i december

 1. Den där myshörnan på bänken =) Ser underbar ut.
  Säkert en dum fråga, men hur lång yogastund brukar du ha sådär på morgonen? Jag har testat yoga lite här och där. Det har en skön avstressande effekt på mig som jag verkligen behöver. Samtidigt är jag så rastlös och brukar tröttna så fort… Tankarna far iväg åt alla håll och jag vill bara vara färdig. Vilket inte riktigt känns som meningen med yoga. Fem minuter brukar gå bra och jag antar att fem minuter är bättre än inte alls. Men hur kan en lära sig att hålla på längre? Eller ska jag vara nöjd md fem minuter?

  1. Hihi tack, vad kul att du tycker det.

   Tycker inte alls att det är en dum fråga! Svaret är att det har varierat en hel del för mig genom åren, och att det fortfarande varierar en del från dag till dag. Ibland rör det sig om 15-30 minuter, och ibland kan jag spendera 1,5-2 timmar på yogamattan, det beror lite på. Men sedan jag påbörjade yogalärarutbildningen snittar jag nog runt en timme om dagen (förutom under utbildningshelgerna, då blir det mycket mer!)

   Saken är den att det spelar egentligen inte jättestor roll hur lång tid det är, det viktiga är ATT möta sig själv på mattan. Hellre 5-10 minuter varje dag, än 1 timme 1 gång i veckan.

   När det gäller tankarna, så är det vanligt (och helt naturligt) att de far iväg! I synnerhet i början. Det kan tex hjälpa att fokusera på andningen, ett mantra eller på hur det känns i olika delar av kroppen. Prova dig lite fram vad som passar dig bäst. Annars är mitt tips att träna på att fortsätta/sitta kvar – trots att du blir rastlös, samt att successivt öka tiden. Rastlösheten och tankarna lugnar ner sig efter en stund, och som alltid blir det lättare ju mer man tränar.

   För meditation älskar jag appen ’Headspace’ och vill du yoga hemma är Yogobe ett tips! (I detta inlägg finns en länk som gör att du kan testa gratis i 14 dagar: http://www.sandrajunhammar.se/3-x-yogatips/)

   Haha oj vilket långt svar det blev… Lycka till! ♥

 2. Så mysigt det ser ut hos dig.
  Hemma hos mig har vi haft en lat lördag, eldat i kakelugnen, myst inomhus mest hela dagen. Så skönt med såna dagar ibland (vi behövde egentligen städa). Men imorgon ska vi nog ta oss ut till skogen.

  1. Tack snälla! Det låter som en mysig och skön lördag! ♥ Absolut, det håller jag helt med om.
   Låter härligt med en tur till skogen också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.