?>

En dag i mitt liv

Jag har fått en del frågor om hur mina dagar och rutiner ser ut. Faktum är att det varierar ganska mycket! Vissa saker gör jag återkommande varje vecka och våra morgnar ser ungefär likadana ut, men i övrigt varierar det som sagt en hel del.

Delvis hjälper jag min man med renoveringen av vårt lilla torp, men de allra flesta arbetsmoment i den här delen av processen är för tunga rent fysiskt för mig. Därför sköter jag markservicen och hushållet själv just nu. Utöver det jobbar jag ganska mycket på att återfå och stärka min psykiska och fysiska hälsa efter utmattningen.

Jag lägger också en hel del tid på att utvecklas och lära mig nya saker inom områden jag gillar – typ fotografering, hållbar livsstil och personlig utveckling. Och så tar bloggarna mer tid än man kanske tror, men det är ju så himla kul! Hur som helst, i det här inlägget tänkte jag att ni skulle få följa med mig en dag för att få en liten inblick i min vardag kan se ut just nu.

Vi går upp runt klockan 6, min man äter frukost och gör sig i ordning för att åka iväg och jobba i vårt torp runt klockan 7. Under tiden brukar jag fixa matsäck till honom, ge katten mat, diska, bädda sängen, mm. När jag blir ensam strax efter klockan 7, rullar jag ut yogamattan. Oftast gör jag några enkla styrkeövningar först, följt av asanas (yogapositioner) och avslutar med meditation.

Katten brukar hålla mig sällskap under meditationen (eller rättare sagt se till att mina ben domnar bort, hihi)

Jag har utövat yoga i ganska många år nu, men meditationen kom jag igång med ordentligt för bara några månader sedan.

Screenprints av appen Headspace

Jag använder mig utav en meditations-app som heter Headspace och tycker den är riktigt bra. Man kan bland annat välja meditationer på olika teman; typ oro, förändring, motivation, tålamod, självkänsla, stress och mycket mer. En extra bonus är de små film-klipp som medföljer, de är urgulligt illustrerade och visar på ett tydligt sätt hur exempelvis våra tankar fungerar. Appen är på engelska och kostar en liten summa varje månad, men för mig är det väl värt det.

Efter meditationen äter jag frukost. Vanligtvis havregrynsgröt med 1/2 hackat äpple, blåbär, solroskärnor och havremjölk.

Om katten inte får hålla mig sällskap så står han nedanför på golvet och jamar konstant… Haha, han är en riktig kelgris!

Utdrag av Daily Greatness Yoga Journal

Efter frukosten brukar jag skriva lite i min Daily Greatness Yoga Journal – planera dagen, anteckna saker jag är tacksam för osv. Den får mig att fokusera på rätt saker i livet!

I början av boken får man hjälp att sätta mål, bryta ner dem i delmål och lägga upp en plan. Sedan följer man upp dem allteftersom tiden går, i vecko- och månadsavstämningar. Jag har använt mig av den i flera år nu och även om det låter klyschigt, så har den verkligen förändrat mitt liv.

Ovanstående saker gör jag mer eller mindre varje dag, även om tiden för de olika delarna kan variera något. När morgonrutinen är klar, drar jag igång med dagens göromål. Den här dagen stod ’att göra havremjölk’ först på schemat. Men varför gör vi mjölken själva?

Jo, den ekologiska havremjölken kostar ca 17 kr/liter och vi gör av med ca 1 liter om dagen. När vi gör den själva kostar den (fortfarande ekologisk) ca 3 kr/liter. Alltså sparar vi ca 14 kr om dagen på att göra mjölken själva, vilket på ett år blir lite drygt 5000 kr. Det är ju inte jättemycket pengar, men har man ett gäng sådana poster blir det snabbt mycket pengar. Och på tio år blir det ju dryga 50 000 kr… Dessutom tar det mig bara en halvtimme att göra 6 liter mjölk, vilket räcker en hel vecka. (Man kommer in i det här tänket när man är intresserad av simple living, hihi)

Av havregrynsmassan som blir över när man silar mjölken, bakar jag ett fröknäcke som är riktigt gott! Om jag gör 6 liter mjölk går det nämligen åt ca 1,2 liter havregryn och det känns lite onödigt att bara slänga det… (Både ekonomiskt och för miljön)

Efter bakandet hade jag lite disk o grejer att ta hand om, och sedan var det dags att fixa lunch.

Jag gick ner till mina svärföräldrars växthus för att proviantera lite. Framöver (när vi bor i torpet) är tanken att vi på sikt ska bli så självförsörjande som möjligt på frukt och grönt, men i år har vi samkört på lite mindre skala med mina svärföräldrar som sagt.

Jag älskar att kunna gå ut och hämta in solvarma grönsaker och rotfrukter, det är lyx för mig! Inga otäcka bekämpningsmedel eller långa transporter.

Lycka! ♥

Under tiden som jag var nere och hämtade upp råvarorna till lunchen, så höll katten ställningarna på hemmaplan. Min lilla sötnos!

Till lunch blev det ugnsrostade rotfrukter och zucchini, toppat med pumpafrön och örtsalt. Körde ugnsgratinerade tomathalvor, fröknäcke, hummus och pesto (gjord på bland annat morotsblast) till det. Mumsigt värre.

Efter maten följde jag med min man upp till vårt lilla torp och hjälpte honom litegrann.

Det är totalrenovering som gäller och just nu håller vi på med grunden.

Därefter var det dags att fylla på med lite energi. Favvo-mellis i form av en kopp té, skivat äpple och jordnötssmör (galet gott!)

Sedan tog jag en långpromenad i skogen, det är verkligen balsam för både kropp och själ ♥

När jag kom hem satt jag framför datorn en liten stund och la över och redigerade lite bilder.

Sedan var det fler än kissen som var trötta och vi tog kväll. Det innebär vanligtvis att vi myser ner oss och tittar på någon dokumentär, alternativt att jag läser en bok medan mannen spelar datorspel. Jag brukar även skriva några rader i min Daily Greatness Yoga Journal innan vi ska sova.

Vid tiotiden brukar vi släcka lampan och krypa till sängs.

Yes, så kan en dag se ut för mig just nu. Men om ett halvår eller ett år kanske det ser helt annorlunda ut, vem vet? Just nu passar det här mig dock så himla bra – det är precis vad jag behöver. Och jag är otroligt tacksam för det ♥

Hoppas ni har en skön helg allihopa, och tack för alla fina kommentarer! Blir så himla glad när ni skriver några rader. Ta hand om er, kramar ♥

 

Relaterade inlägg:

Att hoppa av ekorrhjulet
Utmattning & vägen tillbaka
Pengar är tid
Att ge utrymme även för det som inte är perfekt

 

Kommentarer
Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

12 thoughts on “En dag i mitt liv

 1. Hej!

  Läser här ibland och funderar ofta också på att hoppa av ekorrhjulet, men, hittar ingen hållbar lösning för försörjning. Hur gör du?

  1. Hej! Det finns inget snabbt/kort svar, men jag har skrivit litegrann om de ekonomiska bitarna i inlägget som heter ’Utmattning & vägen tillbaka’ samt om vår relation till pengar i inlägget ’Pengar är tid’, kika gärna där! Troligen kommer jag skriva ett lite mer utförligt inlägg som fokuserar mer på ekonomi och våra planer framöver, eftersom det är flera som undrat över samma sak.

 2. Men åh vilken fantastisk blogg du har. Fastnade verkligen för den så har läst en del inlägg sådär fast kl är sovdags. Vaknade och läste en annan blogg bara innan jag skulle somna om igen sen så råkade jag upptäcka dig där, från att du hade kommenterat bloggen.
  Men så fin blogg du har verkligen, väldigt fina inlägg och du passar verkligen så bra i snedlugg. De är precis en sådan här blogg jag har drömt om att hitta/få läsa! Tack <3 nu tänkte jag somna om igen och hoppas verkligen du får en fantastisk fin måndag, kram!! <3

  1. Nämen åh, tack snälla du för din fina kommentar! Vad glad jag blir. Hoppas du får en riktigt fin måndag du med, kram kram! ♥

 3. Hello Sandra, I was surprised by this publication today, very interesting, it is really a job to adapt everyday life to the self-sustainable, is to have enough ingenuity to have a balanced life, and life in a society as in which we live, I confide that I would love, if someday I could, to have this possibility, the house they are remodeling looks very pretty, very lucky and I encourage in this company of you, now I confess, that the cat stole the movie, ha ha Ha ha, …. a hug for you from afar, Fernando.

  1. Hello Fernando,
   Yes you are right, this post is a bit different from the previous ones. Absolutely, I hope you get there soon. Oh, thanx! Hahaha, you’re probably right about the cat – I’m very fond of him. Hugs!

 4. Oh vad roligt att läsa om din dag, låter helt fantastiskt. Så skulle jag oxå vilja leva. Göra mat och saker för att må bra. Men vilken underbar liten stuga ni verkar ha? nu vill jag se mer bilder av inredningen. Såg ju fantastiskt mysigt och stilrent ut, precis i min smak. Platsbyggda möbler såg det ut att va så anatar att ni gjort det själva? Så perfekt balans i allt måste jag säga. jag älskar feng shui och du hade verkligen fått med allt. Så vackert. Så skulle jag också vilja inreda. Synd att jag inte fattade det innan vi renoverade hela huset för några år sedan hihi. älskar din blogg !

  1. Åh men tack snälla! Jag valde mina vinklar, hihi 😉 Vi får se om det kanske blir fler bilder framöver. Jo men precis, vi har platsbyggt en del själva. Älskar också feng shui! Hihi, oj då. Tack för din fina kommentar, den värmde verkligen ♥

 5. Så glad att jag hittade din blogg för några veckor sen, jag är helt inne på slow living och minimalism själv.
  Men jag blir så nyfiken nu, hur gör du din egen havremjölk? Kan du inte dela med dig av receptet för det och fröknäcket? Vill verkligen testa det själv!
  Kram

  1. Vad kul och vad glad jag blir! Jo visst kan jag det! Recept på mjölken och fröknäcket kommer i ett inlägg framöver (har faktiskt redan fotat bilder till inlägget ?) Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.