?>

Den osminkade sanningen

osminkad

Vi är många som gömmer oss bakom en fasad

Jag började sminka mig till vardags någon gång i mellanstadiet. Det började med lite mascara och sedan dess har mängden smink och produkter varierat genom åren. För en tid sedan slog det mig, att jag inte gått en enda dag till varken skola eller jobb utan smink. Hemma visst, men inte till plugg eller arbete. Inte en enda dag, sedan jag var 12-13 år! Det känns lite tragiskt måste jag säga. Jag menar inte att det är fel att sminka sig, eller att låta bli för den delen, man ska göra det man känner för själv. Men det är tråkigt att inse att man inte är bekväm med att lämna hemmet osminkad. Att man måste ta på sig en ”mask” för att känna sig fin nog för omvärlden.

Det här hänger nog mycket ihop med ideal och normer. Att media bombarderar oss med hur man ska vara för att passa in. Vi matas dagligen av reklam, bilder och planscher på perfekta människor. Budskapet, eller åtminstone undermeningen, är alltid detsamma; du är inte snygg/fin/bra nog som du är. Men reklammakarna har alltid lösningen på detta ’problem’, med just deras produkt blir vi nämligen bättre/finare/snyggare/mer lyckade. Åtminstone tills nästföljande vecka, för då de har kommit på en ’ännu bättre’ produkt (och den du köpte förra veckan inte längre är bra nog). Suck!

Det här gäller inte bara skönhet och smink, utan det mesta egentligen. Vi ska ha de senaste kläderna, ny bil, fint boende, statusprylar här och teknikprylarna där. Det är ju inte bara smink som fungerar som en mask, utan även kläder, accessoarer, bilar och övriga pryttlar. Påhejade av reklam och media är det lätt att förvandlas till ett vackert skal, men med en känsla av tomhet på insidan. Tomma och otillräckliga, så är vi nog många som känner oss i dagens samhälle. I det närmsta hjärntvättas vi till att tro att lyckad är detsamma som lycklig, men är det sant? Om vi inte uppskattar det vi har idag utan ständigt suktar efter mer välstånd, om ribban hela tiden höjs, när blir vi då nöjda?

 

”Too many people spend money they haven’t earned, to buy things they don’t want, to impress people they don’t like”

-Will Smith

 

Jag menar inte att det är fel att ta hand om sitt yttre eller att äga en fin bil. Inte heller att ha snygga kläder eller senaste telefonen för den delen. Du gör som du vill! Vad jag är ute efter är att väcka en tanke. Hur mycket betyder allt det där materiella egentligen? Finns det saker som är viktigare för dig och i så fall vad? Prioriterar du därefter, eller finns det något du skulle vilja göra annorlunda? Du kan göra som alla andra, men du måste inte om du inte vill. ♥

 

”We all have two lives. The second life starts when we realise that we only have one.”

– Tom Hiddleston

 

 

Kommentarer
Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

6 thoughts on “Den osminkade sanningen

  1. Så fint skrivet! jag känner själv att man blir inte lyckligare av saker, utan mer att ha tid till det man tycker är viktigt i livet, en lugn vardag och sina relationer:)
    Hoppas du har en fin helg!

  2. Bra Sandra☺jag har nyligen børjat læsa dina bloggar och jag tykker det du skriver ær så bra och passar verkligen med mina værderingar☺
    Ha det fint !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.