?>

Att ge utrymme även för det som inte är perfekt

Det här inlägget skulle egentligen handlat om något helt annat och dessutom kommit ut igår, men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig… Istället för att tvinga fram något så bestämde jag mig för att bara släppa taget och gå på vad som kändes rätt.

Och idag kändes det naturligt att berätta om min dag. Inte för att den varit fancy på något sätt (snarare motsatsen), men ibland kan det vara skönt att se/dela med sig av det också. Att visa en glimt av det ’verkliga’ livet, det som inte alltid är så tillrättalagt, perfekt eller instagram-vänligt.

Min dag började med att jag som vanligt vaknade strax innan klockan sex, men med halsont och huvudvärk. Trots att jag kände mig febrig, visade termometern ynka 35,9 grader! ?

Hursomhelst valde jag att skippa träningen (kör oftast lite pilates på morgonen) och snoozade istället en timme. Men det blev lite lugn yoga och meditation innan frukost iallafall.

Till frukost blev det havregrynsgröt med gurkmeja, äpple, blåbär, solrosfrön och havremjölk, samt mitt eget ”förkylnings-té”.

Det består av riven ingefära, älggräs och torkat (ekologiskt) apelsinskal.

Älggräs innehåller naturligt salicylsyra (precis som huvudvärkstabletter) och har därför traditionellt använts som naturmedicin.

Hursomhelst, efter att vi plockat iordning lite, bestämde jag och min man oss för att gå upp en sväng till det lilla torp som vi renoverar.

Vid det här laget hade mitt halsont och min huvudvärk kompletterats med världens mensvärk. Haha, lika bra att ta allt på en gång liksom! ?? Men snödropparna som börjat titta fram kring torpet, lyste upp tillvaron en aning iallafall.

Vi passade på att ta en del mått på torpet…

Det var ganska skönt att komma ut en sväng trots allt! ♥

När vi kom hem igen, hjälptes vi åt att laga denna soppa. Vi passade på att göra fyra liter när vi ändå var igång, det är ju så himla skönt att ha några lunchlådor att ta av!

Jag tycker om att toppa soppan med knäckebröd (istället för krutonger), samt solrosfrön och persilja (alternativt groddar). Min man gillar också knäckebröds-toppingen, kolla in berget i hans skål i bakgrunden, haha!

Sedan satte jag mig vid datorn en stund och började rita upp torpet digitalt. Har tidigare bara gjort en del skisser för hand, men nu kände vi att det var dags att rita upp det i 3D.

(Gillar verkligen att man kan testa Autodesks produkter gratis en månad! Jag har ju ritat en del i dem tidigare genom jobbet, så det kändes som en smidig och bra lösning)

Och i skrivande stund sitter jag här och redigerar de sista bilderna till detta inlägg. Hela familjen är samlad, hihi, mannen sitter till vänster om mig och spelar, medan katten som vanligt dansar loss på mitt tangentbord ?

Nu ska jag snart ta kväll, dricka en sista kopp té och kanske läsa eller titta på någon tv-serie, innan det är dags att sova. Den här dagen blev ganska bra, trots att jag känner mig lite halvkrasslig. Kanske inte min mest effektiva dag, men tänker att det är okej att ta det lite lugnt när man inte mår riktigt hundra.

Hoppas att jag känner mig lite piggare imorgon och att ni mår fint allesammans! Gillar ni den här typen av inlägg någon gång ibland förresten? (Alltså att följa med mig en dag)

Hur har det gått för er som antagit reningsutmaningen under denna månad? Är det något speciellt på temat rensning som ni vill att jag lyfter innan mars är slut? Lämna gärna en kommentar!

Ha det fint hörrni! Kram på er ♥

 

Relaterade inlägg:

En dag i mitt liv
Den osminkade sanningen
Vikten av att stanna upp
Att välja frihet
Podd-debut

 

Kommentarer
Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

8 thoughts on “Att ge utrymme även för det som inte är perfekt

 1. Jag gillar absolut att hänga med en dag. Både processen med torpet och vardagsrecepten är jätteinspirerande att se. Gillar också att du sänker ribban för din egen prestation, där föregår du med gott exempel tycker jag!

 2. Hej!

  Efter denna långa vinter har jag också haft en förkylningsperiod de senaste tio dagarna. Lite typiskt eftersom jag sagt lite här och var att jag aldrig är förkyld nu för tiden. 🙂 Hoppas du mår bättre idag!

  Jag tycker att det är kul med denna typ av inlägg. Överlag har du en jättebra blandning på inläggen!

  1. Aj då, jag tänkte typ samma sak – så gick det en vecka och sen var jag också sjuk! Tack, verkar tyvärr ha dragit på mig en riktig dunderförkylning ? Men förhoppningsvis går det över snart. Hoppas att du känner dig piggare!

   Vad kul att höra, tack snälla!

 3. Hej!
  Har rensat ut en hel del men har nu fastnat i funderingen kring om jag ska sälja eller skänka grejorna.
  Att sälja (t.ex via Tradera) tar ganska mycket energi även om det förstås ger en hel pengar. Å andra sidan så sparar jag en hel del tid genom att bara skänka bort sakerna. Och då jag generellt är ganska dålig på välgörenhet och att skänka pengar så kanske det här kan ses som en slags välgörenhet där organisationen (t.ex Röda korset) får möjlighet att sälja mina saker och ta förtjänsten för att använda i goda syften.
  Ska jag vara ekonomisk och tjäna pengar men tvingas lägga ner en massa tid på försäljning? Eller ska jag vara generös och unna mig att vara lite lat och bara skänka bort sakerna? De här funderingarna gör att de utrensade sakerna nu ligger kvar i vårt kontor och att hela projektet endast känns halvt avklarat. ?

  1. Förstår precis hur du menar, har själv funderat i liknande banor vid tidigare rensningstillfällen! Jag tänker att man får känna lite själv vad som blir bäst.

   Personligen landar jag oftast i att enbart sälja lite dyrare grejer och skänker bort resten. Det tar liksom för mycket energi annars!

   Vet att man i vissa secondhand-butiker får en del utav försäljningspriset för de varor man lämnar in, det kanske kan vara ett alternativ? Lycka till!

 4. I dag gjorde jag din sötpotatis/kokosmjölk soppa. Sååå god. Nästa gång gör jag dubbel sats?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.