?>

Årsresumé 2018 (del 2)

Nu har det gått ett par dagar sedan vi firade in det nya året och det är därmed hög tid för andra delen av årsresumén. Jag hoppas ni hade en riktigt fin jul- och nyårshelg förresten!

Min bästa vän och jag skålade med varm chokladmjölk vid tolvslaget, hihi. Otraditionellt, men himla mysigt! ♥

Nåväl, här kommer alltså andra delen av resumén. Första delen (januari-juni) hittar du här.

Juli

I juli valde jag att ta en månads paus ifrån sociala medier och reducerade kraftigt tiden jag spenderade framför olika skärmar. Det var jobbigt till en början, men förvånandsvärt skönt efter en tid.
Jag berättade om min hat-kärlek till smartphones och om effekterna av att alltid vara uppkopplad & nära en skärm.

Jag skrev om livet som högkänslig, tipsade om hur du kan fynda på loppis & secondhand samt om hur du kan komponera en enkel, mättande och komplett vegomåltid genom att kombinera livsmedel från en rad olika kategorier.

Augusti

I augusti bestämde jag och min man oss för att riva det gamla torp som vi under en längre tid försökt renovera – och istället bygga nytt.
Jag uttryckte min kärlek till det enkla & avskalade och ifrågasatte hur präglade våra värderingar egentligen är gällande exempelvis pengar.

Jag berättade även om min yogaresa och delade med mig av tre yogatips.


Dessutom skrev jag om compact living & kvadratsmarta idéer samt om hur man kan göra sitt egna örtsalt.

September

I september konstaterade jag att det är svårt att hålla sig frisk & sund i ett sjukt samhälle, men också att vi faktiskt inte ständigt måste prestera.
Dessutom gjorde jag radiodebut och blev intervjuad i P4 Östergötland.

Jag tipsade om hur du kan spara såväl pengar som miljön med hjälp av LED-lampor samt om hur jag bakar veganska biskvier sötade med dadlar.

I september berättade jag också om hur yogan, kosten & en hållbar livsstil hänger ihop för mig, samt om miljövänligt byggande & de materialval vi gjort i torpet.

Oktober

I oktober påbörjade jag min utbildning till kundalini-yogalärare, något som satte igång stora processer på det personliga planet och som förändrat min syn på såväl livet som mig själv.

I oktober berättade jag även om sex saker du (inte) vill veta om plast & mikroplast. Jag tipsade om ett gäng sevärda filmer & dokumentärer samt om hur man kan bli mer (kli)matsmart.

Dessutom skrev jag om compact living och bjöd på en rundtur i vårt 25 kvm stora (tillfälliga) hem.

November

I november funderade jag över om konsumtion är det enda sättet att känna sig fin & tillräcklig, och i samband med det delade jag med mig av 7 tips för en mer hållbar garderob.

Dessutom berättade jag om initiativet White Monday och om hur du kan hjälpa till att rädda utrotningshotade djur, som tex havssköldpaddorna.

Under november skrev även Expressen och Dagens Nyheter en artikel om mig, och jag berättade lite om renoveringen av vårt torp.

Jag skrev också inlägget yoga, transformation & en intensiv period.

December

I december blev jag otroligt glad (och överraskad) när jag blev utsedd till en av årets inspiratörer för hållbarhet – tillsammans med profiler som Husligheter, Ekotipset, Farbror Grön och Mandelmanns. ♥

På bloggen skrev jag bland annat om hur distans kan ge välbehövligt perspektiv, men också om ’kärlek eller rädsla’ – en metod som kan göra det lättare att göra olika val och fatta rätt beslut.

…De sista veckorna av 2018 blev det lite tyst på alla mina kanaler och längre uppehåll mellan inläggen än vad det brukar vara.
Till viss del beror det såklart på jul och nyår, samt det faktum att jag varit ganska trött på allt vad sociala medier heter.

Men det beror också på att det varit en väldigt omtumlande tid för mig… Jag och min man har gått skilda vägar. Vilket även inneburit en flytt för min del.
Förmodligen kommer jag att berätta lite mer om detta och om hur planerna ser ut framöver, i ett kommande inlägg. Tills dess vill jag bara skriva att jag är okej och att allt verkar lösa sig till det bästa.

(Ärligt talat låter det troligen mer dramatiskt än vad det faktiskt har varit, även om det såklart har varit tufft och smärtsamt. Det känns dock som att vi kommer att kunna fortsätta att ses och höras som vänner framöver, vilket känns fint. ♥)

Nåväl, jag hoppas att ni hade ett riktigt fint avslut på 2018 och att ni haft en bra start på 2019! ♥ Gav ni några nyårslöften? Eller satte ni kanske några mål eller intentioner inför det nya året? Berätta gärna!

Önskar alla en skön fredagskväll och mysig helg. Ta hand om er! ♥ Kramar

Relaterade inlägg:
Årsresumé 2018 (del 1)
Årsresumé 2017

Kommentarer


Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

17 thoughts on “Årsresumé 2018 (del 2)

 1. Åh Sandra, jag beklagar verkligen att året slutade på det sättet. Jag vet att det bara var en parentes i ett inlägg annars fyllt med så många trevligheter, och har heller förstås ingen aning om omständigheterna till beslutet. Men jag förstår att det kan vara tufft att gå vidare från någon man levt med och planerat sitt liv med under en så lång tid. Jag ville bara säga att jag tänker på dig och sänder en massa virtuella styrkekramar till dig där du är just nu! Allt kommer ordna sig. Kram Lovisa ?

  1. Ps: Måste även inflika ett tack! Jag flyttar till Dalarna om en vecka och har så svårt att komma igång med packningen (rensningen!?). När jag nu läste genom dina gamla inlägg om minimalism mm blev jag genast mycket mer motiverad. Så tack!

   1. Ååh fina Lovisa, tack för dina vänliga ord! De värmer massor ska du veta ? Vad fint att höra att mina inlägg hjälpt dig komma igång med packningen och rensningen, det glädjer mig. Ta hand om dig och lycka till med flytten. Kram!

 2. Vilken fantastisk blogg du har! Jag hittade den som av en slump och har nu suttit och läst hela kvällen. Känner mig så inspirerad, tack för det!!

 3. Tråkigt att höra! Skönt att du är okej iallafall<3 precis som Lovisa säger så kan det ju vara tufft oavsett anledningen.

 4. Har följt dig till och från ett längre tag, mer flitigt det sista halvåret. Din blogg har verkligen bra blivit bättre och bättre. Ser fram emot att följa dig även detta år! Önskar dig all lycka, all styrka att gå din egen väg. Du kommer växa. 🙂 Kram!

 5. hello Sandra, very good publications, interesting as well…
  and I was really surprised by the last thing, that you and your husband were separated, it really surprised me and I’m very sorry, I sincerely hope that things can be arranged between you, ultimately…

  Much encouragement and a warm hug.
  Fernando.

  1. Thank you Fernando,
   I really appreciate your solicitude. With that being said, I truly think the seperation is for the best.
   Sending you a warm hug.

 6. Åh, så tråkigt att läsa om din separation, men skönt att läsa att du ändå mår hyfsat bra efter omständigheterna. Kram till dig!

  Själv ska jag under 2019 jobba med att bli mer hållbar och – inspirerad av dig – så ska jag ha olika teman varje månad som jag ska lägga extra fokus på. Denna månad är det minska matsvinnet som står på min agenda.

  Hoppas du fortsätter blogga, för jag (och många andra) inspireras mycket av dig.

  Kram och hoppas ditt 2019 blir bra!

  1. Tack så mycket Nina ?

   Ååh, det låter superbra ju! Heja heja! Tack snälla, det värmer.

   Kram på dig, hoppas att du också får ett riktigt fint 2019!

 7. Beklagar om sepationen. Förstår att du har en jobbig period. Att bryta upp är ju tungt oavsett om en lämnat, blivit lämnad eller är överens. En hade ju förhoppningar som inte blev. Skönt att ni verkar sams och hoppas att har många nya drömmar ?

  Jag är äntligen ägare till min gård och hoppas att 2019 kommer bli många nya erfarenheter kring den. Idag fällde jag träd för framtida vedförsäljning. Yeay!

  1. Tack. Absolut, visst är det så. Ja men precis, det har du helt rätt i. Verkligen, och visst har jag en massa nya mål och drömmar!

   Ååh vad härligt, stort grattis! Låter toppen ju ?

 8. Tack för årssammanfattningen, tänk vad mycket (olika) du skrivit om och varit med om!

  Ledsamt att höra att ni gått skilda vägar, sådant är ju sällan helt enkelt och smärtfritt. Jag hoppas att det blir bra för dig och att ni kan behålla en bra kamratlig relation, som du nämnde. Kram och lycka till i ditt nya liv! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.