?>

Årsresumé 2018 (del 1)

Såhär när det bara är några få dagar kvar av 2018, tycker jag att det är fint att stanna upp en liten stund och blicka tillbaka på året som gått. Att se såväl toppar som dalar, lärdomar och framsteg.

Samtidigt är det ett bra tillfälle att fundera över riktningen inför det nya året. Vad vill du göra mer av? Vad är du redo att släppa taget om?

För mig har 2018 på många sätt varit ett fint och händelserikt år, med massor av härliga (men såklart även tuffa) stunder. I det här inlägget tänkte jag dela med mig utav några av dem. Dessutom lyfter jag ett urval av de blogginlägg jag skrivit under året!

Av praktiska skäl har jag delat upp inlägget i två delar, det blev lite väl långt annars. Hursomhelst, här kommer första delen!

Januari

Under januari medverkade jag i en av mina favoritpoddar, nämligen Andra Sätt. På bloggen fokuserade jag mycket på tid och drömmar, och skrev bland annat om hur man kan frigöra tid samt nå sina mål och drömmar.

Jag berättade även om högkänslighet, om vad varje konsument bör veta samt om hur man kan gå tillväga för att förlåta.

Dessutom tipsade jag om 5 goda vego-frukostar.

Februari

I februari låg fokus på kosten och jag ville inspirera till att äta mer hållbart och hälsosamt. Därför berättade jag bla. om säsongsanpassad mat, delade med mig av ett gäng recept samt mina tips, tankar & erfarenheter kring vego-kost.

Jag skrev också om psykisk ohälsa & utmattning och tipsade om 12 miljövänliga & ekonomiska bröllopstips

Foto: Alexandra Öhman, Alexandras Fotografier

Mars

Under mars låg fokus på att rensa ut & leva lättare, och jag skrev mycket på temat minimalism.

Jag berättade om varför det kan vara en god idé att göra en rejäl utrensning emellanåt, och delade även med mig av mina tankar kring prylar, minimalism & ’slit och släng’.

Bild från vårt förra hus. Foto: Sebastian Hamark, Svensk Fastighetsförmedling

Jag bjöd på en rundtur i vårt förra hus och berättade samtidigt lite om feng shui. Dessutom skrev jag ett inlägg om yoga samt om hur du kan skapa en bättre & mer hållbar garderob i fyra enkla steg.

Bild från vårt förra hus. Foto: Sebastian Hamark, Svensk Fastighetsförmedling

 April

I april skrev jag ett av mina allra mest uppskattade inlägg, nämligen tankar kring att skaffa barn.

Månadens tema var att minska antalet engångsprodukter, och jag tipsade om hur du kan göra det i såväl kök som badrum, samt när du är på språng. Jag berättade också om begreppet zero waste

I april var jag även med på ett litet hörn i tidningen Amelia och berättade att tidningen Epoch Times lyfter ett av mina inlägg varje vecka. Kul!

I övrigt hade jag en fantastisk helg på eventet Yoga Games tillsammans med min fina vän Atefeh. ♥

Maj

Under maj månad hade jag köpstopp och delade bla. med mig av mina tankar kring varför vi konsumerar, samt om hållbar konsumtion

Jag skrev också om attraktionslagen och uttryckte att jag var otroligt trött på ideal, dieter & kroppshets.

Maj var också månaden när min syster gifte sig och mitt yngsta syskonbarn döptes. ♥

Foto: Alexandra Öhman, Alexandras Fotografier

Juni

I juni var temat odling & naturens skafferi och jag tipsade bla. om ett gäng inspirerande böcker på temat, samt om 7 vilda (ätliga) växter och vad man kan göra med dem.

Jag delade med mig av mina tankar kring normer, otillräcklighet & reklam och skrev om hur minimalism & frivillig enkelhet kan förbättra ditt liv (och världen).

Dessutom konstaterade jag i inlägget ’Du är inte ensam’ att vi människor många gånger är mer lika än vad vi tror. Att vi ofta kämpar med samma funderingar, har liknande rädslor och oroar oss över snarlika saker…

I juni firade vi också midsommar, i vanlig ordning med regnrusk och tjocktröja. ??

…Ja, där hade vi några glimtar ifrån de första sex månaderna av 2018! I detta inlägg berättar jag om de resterande (och än mer händelserika) månaderna.

Men nu är jag nyfiken på att höra om era tankar! Hur har ert år varit? Brukar ni göra nån form av avstämning, eller kanske sätta några intentioner inför ett nytt år? Berätta gärna!

Jag hoppas att ni haft en riktigt fin julhelg allesammans, och önskar er ett riktigt gott nytt år! ♥ Kramar


Relaterade inlägg:
Årsresumé 2017
Årsresumé 2018 (del 2)


Kommentarer
Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

10 thoughts on “Årsresumé 2018 (del 1)

 1. Vad glad jag blev att läsa barn-inlägget, det hade jag missat tydligen! Så bra skrivet om ett mycket känsligt ämne där det ibland kan kännas som att man inte får ha en ”avvikande” åsikt. Som vanligt sätter du huvudet på spiken och dina anledningar att inte vilja ha barn stämde väl överens med mina egna.

  Det var också fint att läsa om ditt år som gått och önskar dig ett gott nytt år! ☺️?

  1. Vad kul att höra! Tack snälla för dina vänliga och uppmuntrande ord, de värmer verkligen. ?
   Tack detsamma!

 2. Hej! Vill passa på att tacka dig för en fantastisk blogg. Jag ser fram emot varje nytt inlägg och känner tacksamhet för att du vill dela med dig av dina insikter och din livsresa. Du har inspirerat mig till positiva förändringar och nya drömmar i mitt liv. Önskar dig gott nytt år!

 3. Gott nytt år och tack för en blogg som verkligen har blivit en favorit 🙂 Jag uppskattade inlägget om feng shui och läser gärna mer om det!

  1. Vad kul att höra, och tack snälla för din feedback! ? Gillar verkligen feng shui och kan definitivt tänka mig att skriva fler inlägg på temat framöver. Gott nytt år!

 4. God fortsättning och gott nytt år! Tack för kloka, tankeväckande och inspirerande texter som du delar med dig av, ?

 5. Tack för första delen av årskrönikan! Hittade flera gamla inlägg som du länkat till och som jag inte läst. Tycker tipsen om att minska engångsmaterial är jättebra! Skriv gärna mer om det.
  Kram

  1. Vad roligt att höra! Tack så mycket! ? Absolut, visst kan jag skriva fler inlägg om det framöver.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.