?>

7 bilder som sammanfattar livet just nu

Juni går mot sitt slut och det har blivit dags att runda av månaden (och dess tema) samt välkomna juli! Och varför inte göra det med sju bilder, på glimtar från min vecka? ? Häng med!

1. Skogsmagi
I onsdags kväll fick jag feeling (efter att ha tittat på lite för många inspirerande illustrationer och foton av älvor och andra övernaturliga väsen) och bestämde mig för att ställa klockan tidigt, för att sticka ut i skogen och fota på torsdags morgonen.

Klockan ringde således 03:30 (!) Haha jaa, jag vet – jag är galen. ?? Men ljuset är ju som allra bäst (mjukast) när solen går upp/ner. Hursomhelst gjorde jag mig iordning, slängde kameran över axeln och spenderade några magiska timmar i skogen.

Träffade bland annat på en hjort, några ekorrar och två grävlingar – kände mig helt lyrisk efteråt! Kan knappt bärga mig tills jag får tid att gå igenom, välja ut och redigera bilderna – för att sedan dela dem med er. ♥

2. Skörda & förädla
Den här månaden har ju temat här på bloggen varit ’odling och naturens skafferi’. Passande nog har jag ägnat mig en del åt att både skörda och förädla det som finns i trädgården och skogen just nu.

Min svärmor och jag har bland annat silat av och kokat upp den flädersaft som jag påbörjade förra veckan. Tio flaskor (närmare sju liter) fick vi ihop!

3. Bärplockning
Vi fortsätter på odlingstemat; i veckan har jag plockat runt sex liter vinbär – det tog några timmar… Men iförd bikini och med en podd i lurarna gick det förvånansvärt fort! Fick fin solbränna, kladdiga fingrar och lite ny inspiration på köpet. ?

4. Mera bär
Okej, sista bilden på temat odling och naturens skafferi: Under skogspromenaderna den här veckan har jag konstaterat att 1) blåbären är mogna, och 2) att det är ganska skralt med just blåbär i år… (Åtminstone häromkring.)

Med lingon ser det mer lovande ut, även om de inte är klara än på ett tag. Hursomhelst tänkte jag ändå försöka plocka lite blåbär nästa vecka.

5. Rörigt i huvudkontoret
På sista tiden har det varit lite extra mycket tankar som snurrat i huvudet, om både stort och smått. Jag funderar bland annat på hur jag kan använda min tid på bästa möjliga sätt – alltså dels i vardagen men också i livet.

Klurar över hur jag kan effektivisera vissa bitar, samt över hur jag vill/bör prioritera. (En ständigt återkommande fråga.) Jag har verkligen en tendens att vilja lite för mycket ibland, eller okej, alltid. Det finns ju så mycket som känns roligt och meningsfullt! (Och samtidigt en hel del annat som ’måste’ eller bör göras…)

6. Semester & friluftsliv
Ovanstående bild får representera våra planer för helgen, som kommer gå i friluftslivets tecken. Vi tänkte ta en sväng till Tivedens nationalpark, gå ett gäng vandringsleder och bara ta det lite lugnt några dagar.

Min man fick nämligen en lucka i renoveringen av vårt torp, då material/utrustning som vi behöver inte kommit ännu. Därför tänkte vi passa på att ta lite ”semester” nu, eftersom det troligen inte blir så mycket av den varan framöver (med tanke på renoveringen).

7. Redo att koppla ner
Juni går som sagt onekligen mot sitt slut, och det är således dags för en ny temamånad (i utmaningen mot ett mer hållbart 2018) här på bloggen! Under juli går många på semester och vi passar på att koppla av (ner) ordentligt, genom att begränsa tiden vi spenderar framför olika skärmar och på sociala medier. Vi kikar även på hur vi konsumerar information och sociala medier, samt över våra mobilvanor. Men mer om det i kommande inlägg!

…Vad har ni för planer för helgen? Och vad tycker ni om den här typen av inlägg ibland? (Det skiljer sig ju litegranna mot upplägget i mina vanliga inlägg.) Har ni några andra tankar eller funderingar? Lämna gärna en kommentar!

Önskar alla en riktigt fin helg! Ta hand om er, kramar ♥

 

Relaterade inlägg:

Hoppa av ekorrhjulet – mina tips & erfarenheter
Podd-debut
Odling, ätliga växter & boktips
Älskade friluftsliv

 

Kommentarer
Gillade du det här inlägget? Dela det gärna med dina nära och kära! ♥

4 thoughts on “7 bilder som sammanfattar livet just nu

  1. Fint med en sammanfattning?Det ger inspiration till reflektion. Underbart høra vatten i naturen. Dær jag går ær flera fjællbæckar. Hærligt med bær och sol. Solen ska snart komma hit till NordNorge. Ha det fint?

    1. Tack Camilla, vad fint att höra ♥ Och visst är det något speciellt med ljudet av porlande vatten, låter underbart med fjällbäckar på promenaderna. Vas härligt! Tack detsamma ?

  2. Underbart inlägg!! ? Och bilden på dig iklädd vit klänning är alldeles magisk!!! Vackra själ ?✨

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.